Dagens bidrag: Belgia

belgia

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 40 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010. Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det tiende landet ut i ilden er Belgia.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Brüssel
Innbyggertall: 10 827 519 belgia
TV-stasjon: VRT
Debuterte i: 1956
Bidrag: Me and My Guitar
Musikk: Tom Dice, Ashley Hickin og Jeroen Swinnen
Tekst: Tom Eckhout, Ashley Hickin og Jeroen Swinnen
Artist/gruppe: Tom Dice

Belgia er en av de gamle traverne i konkurransen. De deltok i den aller føste Eurovision som gikk av stabelen i 1956, og har tilsammen hatt 51 bidrag med i konkurransen. Til tross for sin lange deltagelse, har de kun vunnet en eneste gang. Det skjedde første gang Norge var vertsland i 1986: Sandra Kim og hennes «Jaime la vie» gikk helt til topps i konkurransen.

I nyere tid har ikke Belgia vært i en finale siden 2004, da endte de på en sisteplass. Deres beste plassering er en 12. plass fra semifinalen i 2006. Den ble oppnådd med ikke helt ukjente Kate Ryan og hennes «Je t`adore». I Moskva ble Belgia representert av Patrick Ouchene og hans bidrag «Copycat». Han endte på en 17 plass i semifinalen.

Årets belgiske representant heter Tom Dice. Han er 20 år gammel, og ble for alvor kjent da han kom på andre plass i belgiske X-Factor i 2008. Han har siden det gitt ut en del singler, men er mest kjent for sin tolkning av Leona Lewis sin låt «Bleeding love». Han ble valgt ut internt av tv kanalen VRT til å representere Belgia i Oslo. I mars presenterte han bidraget han skal synge, det heter «Me and my guitar».

Singelen har allerede solgt til gull i Belgia, og Tom stiller med startnummer 10 i den første semifinalen. Så får vi se om han klarer å gjøre Belgia stolte igjen, noe de ikke har vært siden sin andreplass i 2003.For fullstendige anmeldelser av alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien