Ungarn tilbake i ESC i 2011?

Esctoday.com kan i dag melde at den ungarske TV-stasjonen Duna Television, som er den andre store kringkasteren i Ungarn, entusiastisk har takket ja til en forespørsel fra EBU om å sende årets semifinaler og finalen i ESC fra Oslo. Man håper på denne måten å skape blest om konkurransen, og for Duna Television er det en åpning til å kanskje og få stå for Ungarns deltagelse i ESC i fremtiden.

budapest-night

Magyar Televízió (MTV), Ungarns største kringkaster, har siden debuten stått for avvikling av de nasjonale utvelgelsene i Ungarn. men måtte i år trekke seg pga store økonomiske innsparinger .Visepresident i Duna TVs kulturavdeling, Magda Szabo, sier at det er viktig at interessen for ESC opprettholdes slik at den kan vokse, og at landet kan delta igjen neste år. Duna Television hadde dessuten sagt seg villig til å sende en artist og bidrag til Oslo i år, men desverre er TV-selskapet foreløbig ikke fullverdig medlem av EBU, og dette lot seg derfor ikke gjøre. Det er Magyar Televízió som er EBU-medlemmet, mens Duna Television er godkjent assosiert medlem.

Duna TVs Magda Szabo sier videre at Duna TV foreslår at Ungarn i framtiden gjør som Russland, hvor de to nasjonale TV-stasjonene deler på oppgaven med å sende en representant til ESC. Tross alt er det viktigste at Ungarn deltar i ESC og at det ungarske folk kan følge konkurransen, og ikke hvilken TV-stasjon som står bak bidraget, slår Magda Szabo fast.

Ungarn forsøkte seg for første gang i i ESC i 1993 med artisten Andrea Szulák’s. Pga en kvalifiseringsrunde for de østeuropeiske statene, klarte ikke Ungarn å kvalifisere seg, og fikk ikke delta i finalen dette året. Ungarns brakdebut i ESC kom derfor i 1994 med Friederika Bayer og melodien «Kinek mondjam el vètkeimet«, hvor landet sang seg fram til en 4.plass.

I 2009 deltok Ungarn etter mye velging og vraking til slutt for åttende gang med artisten Adok Zoli og melodien «Dance With Me«. Desverre for Ungarn kvalifiserte de seg ikke til finalen i Moskva.

Kilde: esctoday.com, ESC Hungary


Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien