Dagens bidrag: Malta

malta

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 40 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det ellevte landet ut i ilden er Malta.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Valletta
Innbyggertall: 413 609 malta
TV- stasjon: TVM
Debuterte i: 1971
Bidrag: My dream
Musikk: Jason Cassar
Tekst: Sunny Aquilina
Artist/gruppe: Thea Garrett

Malta debuterte i ESC-sammenheng i 1971, og deltok deretter to ganger til – i 1972 og 1975. Etter dette skulle det gå hele 20 år før vi fikk se Malta i Eurovision igjen. Da de ønsket et comeback på slutten av 80-tallet, fikk landet ikke lov til å delta, og dette skyldtes EBUs strenge reglement om å bare ha et maks antall deltagerland. De kom tilbake til konkurransen i 1991 og gjorde et flott comeback med en sjette plass. Siden 1991 har de vært fast med i konkurransen.

At Malta elsker Eurovision er noe vi alle har lært. I nyere tid står andre-plassene i 2002 og i 2005 som deres beste resultat.

Landet klarte for første gang siden 2006 å komme seg til finalen i Moskva i fjor. Det skjedde med Chiara som har representert landet sitt hele tre ganger; i 1998 (3 plass), 2005 (2 plass) og en 22 plass i Moskva.

Årets maltesiske representant heter Thea Garrett og er 18 år gammel. Hun vant den nasjonale finalen på Malta med balladen «My dream». Thea er kjent for sin sopranlignende stemme og er på vei opp i hjemlandet. Låtskriverene bak hennes bidrag er de samme som introduserte oss for Chiara i konkurransen.

Thea stiller med startnummer 11 i den første semifinalen.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien