Dagens bidrag: Portugal

portugal

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 30 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Land nummer fjorten er Portugal.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Lisboa
Innbyggertall: 10 707 924 portugal
Tv stasjon: RTP
Debuterte i: 1964
Bidrag: Ha dias assim
Musikk: Augusto Madureira
Tekst: Augusto Madureira
Artist/gruppe: Filipa Azevedo

Portugal har en begredelig statistikk i konkurransen. De har vært med i 46 år og aldri vunnet. Da de debuterte i 1964 kom de på en sisteplass. Det Portugal er aller mest kjent for innenfor konkurransen, er at et av deres bidrag faktisk har startet revulusjon i landet. Det skjedde i 1974 da Paulo de Caralvho sang «E depois do adeus». Kort tid etter ble Estado Novo regimet i landet kastet. Portugals beste plassering er en sjette plass fra Oslo i 1996.

De siste årene har det heller ikke gått så altfor bra for landet. Deres beste plassering i en finale er en trettende plass fra 2008. Den oppnådde Vania Fernandes med sin «Senhora do mar». Samme bidrag oppnådde også en andre plass i semifinalen. I fjor ble landet representert av Flor de lis og sangen «Todos as ruas do amor». De oppnådde en femtende plass i finalen.

Årets portugisiske representant heter Filipa Azevedo. Hun skapte sjokkbølger i den nasjonale finalen da hun vant. Grunnen var at publikum kun ga henne syv poeng, mens juryene derimot hadde gitt henne høye poeng jevnt over. Publikum ga så sin tolver til forhåndsfavoritt Katarina Prereira.

Filipa har et stort talent og har vunnet mange priser i Portugal. Bare seksten år gammel vant hun «Familia super star» et talentprogrammet i Portugal. Siden denne seieren har han hun vunnet mange priser og opptrådd ofte på tv. Filipa bor til vanlig i London der hun studerer musikk. Hun har startnummer fjorten i den første semifinalen.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien