Dagens bidrag: Hviterussland

hviterussland

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 30 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Land nummer seksten er Hviterussland.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Minsk
Innbyggertall: 9 648 553 hviterussland
Tv stasjon: BTRC
Debuterte i: 2004
Bidrag: Butterflies
Tekst: Malka Chaplin
Musikk: Maxim Fadeev
Artist/gruppe: 3+2

Hviterussland er kjent for å være Europas aller siste diktatur. Det er ihvertfall slik fansen fremstiller landet. Landet debuterte i 2004 og det er kanskje dette bidraget landet huskes mest for. Alexandra & Konstantin med sangen «My galileo» sto på scenen i Istanbul. Debuten endte i en nittende plass i semifinalen. Grunnen til at nettopp dette bidraget er det mest kjente fra Hviterussland, er fordi det var veldig vanskelig å bestemme hvilket språk de sang på. Året etter sendte de Angelica Agurbash til Kiev, med sangen «Love me tonight». Hun endte på en tolvte plass i semifinalen. Finale ble det heller ikke for landet i 2006.

I Helsinki i 2007 sendte Hviterussland sin største stjerne Dmitry Koldun med sangen «Work your magic», det ble finale og en sjette plass på landet. Ingen finale for Hviterussland i 2008, og heller ikke i 2009. I Moskva ble landet representert av Petr Elfimov med sangen «Eyes that never lies». Han endte på en 13 plass i semifinalen.

I år er det gruppen 3+2 som skal representere landet i Oslo. Gruppa består av fem følgende medlemmer: Alena Karpovich, Ninel Karpovitch, Artsem Mikhalenka, Yehiazar Farashan og Yuliya Shyshko. Gruppen ble dannet av tvillingsøstrene Alena og Ninel. De ble veldig populære i Hviterussland og kom på andre plass i en talentkonkurranse i landet. De fikk med seg tre andre fra samme utgave av programmet og gruppen 3+2 ble dannet. De stilte opp i Hviterusslands opprinnelige opplegg for Oslo, som var et Idol-lignende program.

3+2 ble da valgt av statskanalen BRTC internt til å representere landet. Deres første bidrag «Far away» ble byttet ut med «Butterflies». Bidraget er forøvrig skrevet av Maxim Fadeecv, mannen bak Russlands tredjeplass i 2007. De skal representere Hviterussland med startnummer seksten i den første semifinalen.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien