Ingen streik vil true ESC

Streik_2Streikemåneden mai ligger foran oss og NRK holdt et øyeblikk å få et delikat problem i fanget. De fagorganiserte hadde i år et sterkt forhandlingskort foran årets lønnsoppgjør. Skulle det bli et forhandlingsbrudd med påfølgende streik vil det ramme Eurovision Song Contest med full styrke.

«Tirsdag kveld ble det brudd i lønnsforhandlingene mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og 4000 NJ-medlemmer ble berørt. Partene var på vei til megling hos riksmeglingsmannen og ble det ingen enighet, var streik et faktum. Dette ville i såfall kunne skje midt under Eurovision Song Contest.

Dette ville ha kunne rammet hele produksjonsapparatet på Telenor Arena. For parallelt med forhandlingene mellom Norsk Journalistlag og MBL, pågikk det denne uken også lønnsforhandlinger mellom NRK og journalistlaget i NRK. Var ikke partene kommet til enighet innen i morgen klokken 12, ble det opp til riksmeglingsmannen å finne en løsning. Om ikke det lykkedes, var streik et faktum blant 1200 NRK-journalister. Det kunne  i verste fall ha ført til svarte skjermer under Eurovision Song Contest i mai».

«Samtidig pågikk det også forhandlinger med andre fagorganiserte i NRK, gjennom Norsk Tjenestemannslag, Tekna og Tverrfaglig forening. Dette omfattet blant annet alt teknisk personell. En streik her vil også  ha rammet Eurovision.

Streik_1Men heldigvis: Ved 20-tiden fredag kveld kom partene til enighet, melder Kampanje. For fire år siden ble NRK-ansatte tatt ut i streik. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas fryktet at det samme skulle skje samtidig som kanalen skulle avvikle gigantarrangementet Eurovision Song Contest på Telenor Arena. Men årets oppgjør måtte ikke engang løses av Riksmeglingsmannen.  Åtte timer på overtid fredag kveld kom partene til enighet for NRKs 1.400 journalistorganiserte ansatte. Resultatet ble at journalistene får i gjennomsnitt 13.852 kroner lønnsøkning. I tillegg får de økte tillegg for ulempevakter.

Kilde: Aftenposten, Arve Henriksen, Kampanje


Del:
Relaterte artikler