Dagens bidrag: Island

island

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 30 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Land nummer sytten er Island.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Reykjavik
Innbyggertall:
317 953 island
Tv stasjon: RUV
Debutetre i: 1986
Bidrag: Je ne sais quoi
Musikk: Örlygur Smári
Tekst: Örlygur Smári, Hera Bjørk
Artist/gruppe: Hera Bjørk

Island debuterte i konkurransen i 1986, med gruppa ICY og deres «Gledibankinn». De endte med en 16 plass.

Island har faktisk ikke gjort det så veldig stort i konkurransen. Før 1999 var deres aller beste plassering en fjerde plass fra 1990. I 1999 endte de på en andreplass, da sang Selma «All Out Of Luck». Island kvalifiserte seg ikke til finalen i 2005, 2006 og 2007, men i 2008 sto gruppa Euroband på scenen med sangen «This is my life» det endte på en fjortende plass. I fjor ble Island representert av Johanna, som tok hele Europa med storm med sin ballade «Is It True». Hun oppnådde en flott andreplass for Island.

Årets islandske representant heter Hera Bjørk. Hun ble kjent for det islandske publikum da hun var programleder for «Stutt i spunnan» fra1999 til 2000. Siden har hun deltatt i flere program på TV og radio. Hun har også bidratt på Bjørk sitt acapella album fra 2004. I 1999 var hun en av bakgrunnsdanserne til Selma på hennes forhåndsvideo, og i 2009 prøvde hun seg i Dansk Melodi Grand Prix og endte på andre plass. Hun var også bakgrunnsanger for Johanna i Moskva i fjor.

For anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien