Dagens bidrag: Armenia

armenia

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen få uker igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det andre landet ut i den andre semifinalen er Armenia.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Yerevan
Innbyggertall:
3 249 500 armenia
TV-stasjon:
AMPTV
Debuterte i:
2006
Bidrag:
Apricot Stone
Musikk:
Armen Martirosyan
Tekst: Karen Kavaleryan
Artist/gruppe:
Eva Rivas

Armenia debuterte i 2006. Da var det artisten Andrè som sto på scenen med bidraget «Without your love». Han oppnådde en åttende plass i finalen. Året etter i 2007 sto artisten Hayko på scenen med sangen «Anytime you need», han oppnådde også en åttende plass. I 2008 sendte Armenia artisten Sirusho som klarte en fjerde plass med «Qele qele». I fjor ble Armenia representert av Inga & Anush med sangen » Jan jan». De klarte en tiende plass i finalen. Tiendeplassen ifjor var Armenias dårligste plassering i Eurovision noengang.

Årets armenske representant heter Eva Rivas. Hun stiller med sangen «Apricot stone», som er skrevet av Karen Kavaleryan, han har deltatt seks ganger som låtskriver i Eurovision. Mellom 1996 og 2004 var Eva solist i et av de mest berømte ensemblene kalt Arevik, i fødebyen Rostok. Som solist sang Eva mye klassisk musikk samtidig som mer komersiell musikk. I 2000 vant hun sammen med ensemblet sitt prisen «Ensemble of the year»

Eva tok nye steg som artist i 2005. Da fikk hun titlene «Golden voice of rostov» og «Miss pearl of don». Hun vant også en prisen «Miss kaukasus» samme året. Hun er for tiden fullt opptatt av å spille inn sitt debutalbum, som skal slippes senere i år. Hun stiller som nummer to i den andre semifinalen 27 mai på Telenor Arena.For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien