Dagens bidrag: Litauen

litauen

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 30 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Da har vi nådd den andre semifinalen. Og første land ut der er Litauen.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Vilnius
Innbyggertall: 3 341 966 litauen
TV-stasjon: LRT
Debuterte i: 1994
Bidrag: Eastern european funk
Musikk: Inculto
Tekst: Inculto
Artist/gruppe: Inculto

Litauen debuterte i 1994. Ovidijus Vysniaukaus fikk denne æren, og det endte med 0 poeng. Litauen har en ganske begredelig statistikk, der en sjette plass fra 2006 er deres beste plassering. Den sto gruppa LT United for med sangen «We Are The Winners». I fjor ble landet representert av Sasha Son og hans bidrag «Love». Det endte på en nittende plass i finalen.

Inculto ble dannet i 2003. Da ankom den colombianskfødte artisten i gruppa Jurgis Didzilius Litauen. Landet der hans besteforeldre hadde vokst opp. Han ble fort kjent for å blande tradisjonell litauisk musikk med toner fra sør amerika. Han fikk med seg fire andre og dannet gruppen Inculto. De fikk umiddelbar suksess. Siden 2003 har de solgt bøttevis med album, hatt 500 spilleoppdrag både i Litauen og i utlandet, og de har tatt hele baltikum med storm. I den nasjonale finalen var det ikke tvil om gruppas seier, de fikk full pott fra både publikum og juryer. De stiller med startnummer en i den andre semifinalen på Telenor Arena.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien