Dagens bidrag: Danmark

 

michael

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen få uker igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25. mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Land nummer fire i den andre semifinalen er Danmark.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: København
Innbyggertall: 5 534 738 danmark
TV-stasjon: DR
Debuterte i: 1957
Bidrag: In A Moment Like This
Musikk: Thomas G:son, Henrik Sethsson, Erik Bernholm
Tekst: Thomas G:son, Henrik Sethsson, Erik Bernholm
Artist/gruppe: Chanèe & N`Evergreen

Danmark gjorde sin debut i konkurransen med en tredjeplass i 1957. Deres første seier kom i 1963 med Grethe & Jørgen Ingmanns «Dansevise». Seier ble det igjen på Danmark i 2000 da Olsen Brothers vant med sin «Fly On The Wings Of Love».

Danmark har totalt deltatt 38 ganger. De kan se tilbake på to seiere, en andreplass, tre tredjeplasser og en sisteplass. Etter at semifinalene ble innført, har Danmark vært i finalen fire ganger. I fjor ble de representert av Niels Brinck som kom på trettende plass i finalen.

Årets danske representanter er en duo bestående av Christina Chanèe og Thomas N`Evergreen. Sammen blir de Chanèe & N`Evergeen. De stiller med sangen «In A Moment Like This», som er skrevet av blant andre Thomas G:son, en svensk låtskriver som tidligere har levert låter til Spania, Sverige og Norge.

chanee__Nevergreen

Christina Chanèe hadde allerede som syttenåring vunnet flere talentkonkurranser i Danmark. I 2003 vant hun en låtskriver konkurranse da hennes sang ble valgt ut til den danske spillefilmen «Anja efter Viktor». Året etter ble hun artist i bandet Nubian Fraüleins på et underholdningsprogram på DR, kalt «Endelig fredag». Hun har også spilt i en musikal, og hun har vært på turne med bandet Kid Creole and the coconuts.

Thomas N`Evergreen, hvis ekte navn er Thomas Christiansen, startet allerede med musikk i sjette klasse på skolen. Hans aller første suksess ble med sangen «Everytime I See you Smile» som ble ofte spilt på den russiske MTV-spillelisten. Også i Ukraina toppet denne singelen spillelistene. Etter denne suksessen ble han invitert til Russland for å gi konserter. Dette ble hans store gjennombrudd i Russland, Ukraina og Georgia. Han fulgte opp suksessen med singelen «Since You’ve Been Gone» som solgte i bøtter og spann i Russland. Hans album med samme tittel solgte 250000 eksemplarer. Thomas bor til daglig i Moskva, og holder seksti konserter hvert år, mange av dem foran 4 0000 publikummere.

Duoen Chanèe & N`Evergeen skal nå representere Danmark i den andre semifinalen med startnummer fire.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

 


danmark

Del:
Relaterte artikler