Dagens bidrag: Aserbajdsjan

aserbajdsjan

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen få uker igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Land nummer syv i den andre semifinalen er Aserbajdsjan.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Baku
Innbyggertall: 9 000 000 aserbajdsjan
Tv stasjon: ITV
Debuterte i: 2008
Bidrag: Drip Drop
Musikk: Anders Bagge, Stefan Örn
Tekst: Sandra Bjurman
Artist/gruppe: Safura

Aserbajdsjan debuterte i konkurransen i 2008. Det var med duoen Elnur & Samir og deres «Day After Day». De oppnådde en åttendeplass da kvelden var over. I fjor ble landet representert av nok en duo: Aysel & Arash sto på scenen og ga Aserbajdsjan en tredjeplass med bidraget «Always».

Årets aserbajdsjanske representant heter Safura, og blir den tredje som får representere landet i Eurovision. Hun stiller med sangen «Drip Drop». I likhet med andre artister, har Safura drevet med musikk hele sitt liv.

Safura startet som treåring, og hadde sin første opptreden som seks år gammel. Hun er også vinner av den aserbajdsjanske versjonen av Idol. Hun har studert musikk, og på skolen lærte hun seg å spille fiolin, men har senere sagt at hun heller ønsket å spille saksofon (som hun senere lærte seg å spille). Safura har også designet en egen kleskolleksjon i tillegg til musikken sin.

Hun stiller med bidraget «Drip Drop», som har svenske opphavsmenn. Hun har startnummer syv i den andre semifinalen på Telenor Arena.



For fullstendige anmeldelser på alle sangene se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien