Dagens bidrag: Bulgaria

bulgaria

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen få uker igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25. mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert i den rekkefølgen de skal opptre.

 

Land nummer tretten i den andre semifinalen er Bulgaria.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Sofia
Innbyggertall: 7 563 710 bulgaria
TV-stasjon: BNT
Debuterte i: 2005
Bidrag: Angel si ti
Musikk: Miroslav Kostadinov
Tekst: Miroslav Kostadinov
Artist/gruppe: Miro

Bulgaria debuterte i konkurransen i 2005 med en en nittendeplass i semifinalen. Stort bedre gikk det ikke året etter da de endte på syttende plass, også det i semifinalen. I 2007 kom Bulgaria seg omsider til en finale, og de oppnådde sin beste plassering noensinne i konkurransen med en femteplass. Det ble ingen finale på Bulgaria i 2008 og 2009.:I fjor ble landet representert av Krassimir Avramov og hans bidrag «Illusion», som endte på sekstende plass i semifinalen.

Årets bulgarske representant heter Miroslav Kostadinov, men han går under sitt artistnavn Miro. Han stiller med sin selvskrevne sang «Angel si ti» og ble valgt internt av Bulgarias nasjonale kringkaster BNT.

I hjemlandet er Miro mest kjent som medlem av en gruppe som heter Karizma. Sammen med sin partner i duoen, Galena Kurdova, har de hatt stor suksess på hjemmebane. Etter syv år med singler som oppnådde førsteplasser på den bulgarske listen, ga de ut sitt debutalbum. Etter dette startet Miro sin solokarriere og gjorde umiddelbart stor suksess. Han har vunnet alt som er å vinne av bulgarske musikkpriser, og hans debutalbum «Omirotvoren» knuste alle salgsrekorder etter kun en uke på salgsmarkedet. Miro har også sitt eget plateselskap, og i 2009 startet han på en omfattende turne der tusenvis av fans møtte opp for å støtte artisten.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien