Dagens bidrag: Kypros

kypros

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen få uker igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25. mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på EscNorge gjennomgå alle bidragene som konkurrerer i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert i den rekkefølgen de skal opptre.

 

Land nummer fjorten i den andre semifinalen er Kypros.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Nicosia
Innbyggertall: 870 000 kypros
TV-stasjon: CyBC
Debuterte i: 1981
Bidrag: Life looks better in spring
Musikk: Nasos Lambrianides, Melis Konstantinou
Tekst: Nasos Lambrianides
Artist/gruppe: Jon Lilygreen & The Islanders

Kypros debuterte i konkurransen i 1981 med en sjetteplass. De har deltatt 27 ganger, og deres beste plasseringer er femteplassene fra: 1982, 1997 og 2004. Kypros har de siste ti årene ikke gjort det så veldig bra, og deres beste plassering er femteplassen fra 2004. 2005 var siste året vi så Kypros i en finale.

I fjor ble de representert av Christina Metaxa og hennes bidrag «Firefly». Hun endte opp med en fjortendeplass i semifinalen, og det er Kypros beste plassering siden semifinalene ble innført.

Årets kypriotiske representant heter Jon Lilygreen. Han stiller med bidraget «Life looks better in spring». Jon Lilygreen ble faktisk funnet igjennom google. Låtskriverne til sangen, hadde ingen til å produsere og synge sangen sin. Derfor tok de kontakt med en venn, som viste dem en video av Jon Lilygreen. Låtskriverne likte det de så, og Jon Lilygreen ble valgt til representere Kypros med deres sang.

Jon er 22 år gammel og konmmer fra Wales i Storbritannia. Han sier selv at han elsker musikk. Han lever av å opptre akustisk på ulike puber, og er berømt i sin hjemby for sin flotte stemme og innlevelse når han står på scenen. Hans musikkstil er i hovedsak moderne, men han kan også synge gamle folkeviser.

Gruppen Jon skal stå på scenen med, kaller seg «The Islanders», og gruppens medlemmer kommer stort sett fra Storbritannia. Norge har også fått «sneket» med en representant her; Pianisten Sylvia Strand kommer fra Ålesund.

For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien