Da er vi i gang!

Hei på dere, fra pressesenteret i Telenor Arena!

telenor_arena

Det er et regnvått Oslo som ønsker utenlandsk presse, fans og delegasjoner velkommen i dag. Men stemningen er allikevel på topp, og alle er ved godt mot. Allerede på bussen ut til arenaen traff jeg de første med «Share the Moment»-logo på bagen sin, og med akkrediteringen rundt halsen. Jeg hoppet i det, og gikk bort og begynte å prate. Til tross for ufattelig dårlig engelskkunnskaper greide de å formidle at de er fra Polen, og de sa et eller annet om «TV». Akkrediteringen deres var merket P (presse), så de dekker sikkert begivenhetene for en polsk tv-stasjon. Men denne tildragelsen viser i allefall fordelen med å vise at man er en del av sirkuset; en sånn bag er en super «icebreaker» i forhold til det å snakke med fremmede. Og; da jeg kom til akkrediteringen fikk jeg også en sånn bag! Med masse informasjon og greier oppi!! Bare se her!!

bag

Ser du noen med en sånn bag; snakk til dem og spør hvor de kommer fra. Prøv å få en liten uttalelse om hva de synes om Oslo og ESC2010, og send oss svaret!!!

 

Thomas har tatt noen bilder, men de er for store til å la seg laste opp, og disse lånemaskinene mangler programmer for å få reformatert dem… Derfor har jeg smuglånt noen bilder fra en konkurrerende side for å vise litt av hvordan vi har det her i pressesenteret. Det er digert, arbeidsplassene er romslige og godt opplyste, men det er UUTHOLDELIG varmt her!!! Vi sitter i et telt, og jeg må innrømme at det er riktig koselig å høre regnet tromme mot taket. Derimot frister det ikke noe særlig å gå ut…så vi blir nok her en stund!!

pressesenteret

Her ser dere et panorama over arbeidsplassene våre.

Vi har ikke greid å finne ut om EuroClub åpner i dag allerede, men jeg drar innom «Smuget» i kveld og sjekker. Ellers har vi en utskremt medarbeider som følger opp en annen av finalistene i årets MGP-finale; Anne skal på konsert med KoK på Rockefeller i kveld. Det er mulig jeg også stikker dit hvis EuroClub ikke er oppe og går ennå.

smuget

I morgen starter jo de første prøvene, og de som står på scenen den første dagen er Moldova, Russland, Estland, Slovakia, Finland, Latvia, Serbia og Bosnia-Hercegovina. Vi kommer tilsammen til å dekke alle disse, og pga tidspunktet (og låt to og tre) kommer jeg til å dekke første pulje. Thomas sover nemlig veldig godt på morningene, og dessuten liker han ikke Russland og Estland – snålingen! (Han har forresten sagt at Russland «går an, sammenlignet med Estland», så det er da bedring å spore…) Vi vil primært holde oss til prøvene og prioritere de pressekonferansene som vi er spesielt interessert i. Det betyr at jeg i morgen kommer til å få med meg Russlands pressekonferanse, og Thomas kommert til å gå på den serbiske.

PeterNalitch

Vi vil gjerne ha spørsmål fra dere, så hvis det er noe dere lurer på, skal vi prøve å få formidlet det videre. Spørsmål kan du enten skrive i kommentarfeltet under her, eller sende på mail til [email protected] eller [email protected]. Vi sjekker mail flere ganger om dagen!!

Bilder; fotball.bt.no, onikipuan.com, dagbladet.no, allkindsofeverything.ie

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien