Prøvene fortsetter

Etter lunsj i dag var det tre nye land som skulle gjøre sine første prøver. Denne runden gikk jeg inn i salen, mens Wivian fulgte med på monitorene fra pressesenteret.

Slovakia var fjerde land ut i dag. De kjører samme opplegg som i sin nasjonale finale, og de hadde også på seg de samme grønne, skogsaktige kostymene. Kristina får selskap av fire mannlige dansere og en kvinnelig backingsanger som synger i mellomspillet. Kristina stemme låter bra, men blir til tider i skarpeste laget – og det skjer på nöyaktig de samme stedene hver gang. Om man kan bruke et slikt uttrykk, fremstår hun også som anelsen pregløs på scenen – hun smiler og ser i kameraet, men får liksom ikke frem noen skikkelig kjemi med publikummet. Fargebildet er grønt, for å matche kostymene, men skifter til orange mot slutten – veldig effektfullt. I mellomspillet gjør danserne bevegelser med strikker og stenger, og når dette filmes ovenfra, gir det også en god effekt. Alt i alt en bra prøve fra Slovakia. Deres opptreden kan sees her: http://www.youtube.com/watch?v=FD_TPGsw2J0.

Etter Slovakia gikk Finland på scenen, og scenebildet var typisk finsk: Hvitt og blått, veldig rent og «skuret», og med mye tørr-is. Det virker som de har «spritet opp» låten litt med mer bass og trommer, og det fungerer bra. Sjarmerende er kanskje ordet som beskriver både bidrag og opptreden best. Foruten de to damene i Kuunkuiskaajat er det en kvinnelig fiolinist og to mannlige dansere på scenen. Disse kjører en artig, men kanskje litt ufrivillig komisk koreografi – når danserne skal gjøre skrittbevegelser i sideretning kan man virkelig snakke om sjumilssteg… Finland har et av de flotteste lysshowene hittil, med mange soler som blinker på bakveggen, men dette kommer ikke ordentlig frem på skjermene. Vokalen er imidlertid sterk og stødig, og finnene bør være fornøyde med sin første gjennomkjøring. Nummeret kan sees her: http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/0/D5GP63_JBJE

Etter Finland skal vertene ut på scenen för vi går videre med showet.

Siste land ut før en ny pause var Latvia, med unge Aisha som vokalist. Nummeret er helt og holdent bygget opp rundt henne og stemmen hennes – og den holder langt på vei, men ikke riktig i mål. Hun har en rå, usminket og skikkelig soul-preget vokal, men høres litt skrikete ut til tider, og er innimellom ustø i de lave partiene (særlig i 1. vers og mellomspillet rett etter 1. refreng) – mens andre ganger trår hun til så pressekorpset i salen får bakoversveis. På scenen får hun selskap av fire kvinnelige backingsangere i et meget neddempet nummer (ingen klesvask denne gangen), flankert av tunge draperier. Fint lysspill og sveipende lyskastere på dette nummeret også, men spørsmålet er om Aishas stemme og scenepersonlighet er nok til å fylle den viktige rollen de er tiltenkt? Her kan du se den ene av gjennomkjøringene: http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/3/zFEo2KTc7Fo.

Serbia og Bosnia-Hercegovina igjen för vi runder av for i dag. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien