Andre sett med prøver; Slovakia, Finland og Latvia

Nå var det min tur til å sitte i presseteltet og se prøvene på monitoren mens Thomas var i salen. Jeg vet ikke om det har noe med lydanlegget å gjøre, men jeg synes vokalen på disse tre var langt svakere enn på de første tre.

Slovakia viste ca det samme showet som vi har sett fra deres nasjonale uttagning, med skoggrønne kostymer, dansende og trampende mannfolk og utolig søte smil fra Kristina. Jeg synes at showet fremstår som ustrukturert på denne scenen; vet ikke om det er fordi den er ganske mye større enn scenen i den nasjonale finalen. Det virket som om danserne «virret rundt» en del og ikke helt visste hvor de skulle plassere seg. Kristina virket også ganske ukomfortabel i begynnelsen, men dette ble bedre etter fire-fem gjennomkjøringer. Kordamen, kledd som engel, sto litt malplassert ute på siden av scenen helt for seg selv; det så litt underlig ut. Kristinas vokal bedret seg mot slutten på prøvene, og da ble det riktig bra.

De finske artistene er jo søte som en nordisk vår, blonde og blide, og synger flott gjør de også. For meg er det selve låten det strander på; jeg greier ikke helt å like den. Dagens prøver viste en finsk vinterdag, med «blå himmel og hvite snødekte vidder», og det passer jo låten perfekt. Vokalene er veldig bra også live, men selve showet virker litt underlig, med danserne som ikke ser ut til å engentlig ha noen egentlig funksjon. De fikk flere gode gjennomkjøringer, og de hadde bare positivt å si om alt på pressekonferansen.

what_for

Latvia er et av bidragene jeg i utgangspunktet liker dårligst. Den har historiens mest idiotiske tekst (selv «la-la-la-la-la-la-la-la-la-la» er mindre tåpelig enn «What for do people live until they die?»), koreografien i den latviske finalen, med korister som blant annet skurte gulv (?!?) var fullstendig latterlig, og i tillegg synger hun ikke spesielt bra (og det er meget pent sagt!). Så jeg hadde med andre ord ikke spesielt store forhåpninger da det var Latvias tur på scenen. Dels fikk jeg bekreftet min frykt, men på noen områder overrasket de positivt. Teksten blir teitere og teitere hver gang jeg hører den, hun synger spesielt dårlig på de lavere partiene, men BRA er det ikke på de lyse partiene heller. Det ser heldigvis ut til at de har latt skurefillene bli igjen i Latvia, så showet er ikke så traurig lenger. Filmingen er bra på dette nummeret, og scenen er flott med flere svarte draperte gardiner bak og på sidene.

Bilde; nrk.no

Del:
Relaterte artikler