Dag 2 på Fornebu – Polen, Belgia og Malta

God morgen fra Telenor Arena – og god 17. mai til alle! Laughing Jeg har gjort ferdig tog-runden rundt Skaugum, og er nå på plass på Fornebu for å følge resten av dagens øvelser. Mens jeg har viftet med flagget for Haakon Magnus og Mette Minus, har Polen, Belgia og Malta hatt sine første sceneprøver i arenaen.

Polen leverte i følge rapportene prikkfritt vokalmessig, men hadde visse problemer med å få sydd sammen sceneopptredenen for at den skulle passe med kameravinklene. På det området trengs det mer arbeid før neste sceneprøve. Her kan dere se en av gjennomkjøringene: http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/0/XVvqCeI2mto.

Etter Polen gikk Tom Dice fra Belgia på scenen, og han var den første i dag (og den første siden fiolinisten til Moldova i går) som tok i bruk «catwalken» som strekker seg ut blant publikum. Der stod han alene med gitaren sin, mens backingsangerne stod skjult på hovedscenen. Tom har barbert av seg lofferfjonet fra presentasjonsvideoen og leverte en meget sterk prøve, selv om koreografien på denne låten ikke er av de mest utfordrende. Et ankepunkt som blir nevnt mot Belgia, er at scenen kan virke for mørk og dyster. Døm selv her:   http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/1/kq4SNKcIH-E.

Så var det Maltas tur til å innta scenen. Deres opptreden var svært lik den i den nasjonale finalen, med tilsynelatende samme kjole på vokalisten Thea – og med den etterhvert så beryktede fuglen på plass i bakgrunnen med samme koreografi. Også dette var en meget sterk vokalmessig prestasjon, og en godt gjennomfört prøve – om man ser bort fra at scenemannskapet til tider pøste på med så mye tørr-is at både Thea og backingsangerne begynte å hoste inne i all røyken… Her er et opptak fra prøvene: http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/0/EWHAsEmiMXw.

Nå er det lunsjpause, og så går en av mine favoritter – Albania – på scenen kl. 12.30. I dag må jeg løpe mellom arenaen og pressesenteret siden jeg er alene, men jeg skal gi oppdaterte rapporter så ofte jeg kan.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien