Armenias prøver

Det er så VANVITTIG urettferdig at «alle» de gode sangene er i andre semifinale…

Det jeg lurer mest på med dette nummeret er om håret hennes er ekte… Det rekker ned til under baken på henne, og hun er LANG!! Hadde sikkert rukket meg til knärne…DÖDSMISUNNELIG!! (På pressekonferansen fortalte hun at hun nettopp har klippet det litt, og at hun har spart hele livet.)

Eller er dette et av de mer utstyrte nummerne; scenen er full av «greier og folk» og jeg synes faktisk det blir i overkant mye som kjemper om oppmerksomhet. Det er en diger aprikosstein plassert midt på scenen, til höyre er det en slags peis der det flammer et lite bål, til venster er det en stein der det sitter en fyr og spiller introen på en slags armensk flöyte. Rundt peisen står det tre korister, to mannlige og en kvinnelig, og på gulvet ved siden av Eva ligger det noe som etterhvert viser seg å väre en mannlig danser. Som forövrig viser seg å skulle danse ballett mens han bärer på en krukke av noe slag… Virkelig «over the top» går de imidlertid ikke för den digre asrikossteinen midt på scene åpner seg og det vokser fram et APRIKOSTRE!!!  Som dere forstår er jeg ikke overbegeistret…

Scenen i seg selv er fin; den er gjort mindre og mer intim ved hjelp av svarte draperier som gir inntrykk av et slags arabisk telt, bakveggen er dekket av en stjernehimmel som veksler i rödt/oransje og hvit/lilla. Lyset på selve scenen er kaldt geönt i versene, mens det eksploderer over i oransje til refrengene. Den siste gjennomkjöringen viste ytterligere effekter med flammer langs den bakre kanten av scenen og fyrverkerieffekter på bakveggen.

Over til det jeg ER overbegeistret for; sangen og artisten! Dette var en stor favoritt for meg fra starten av, og det å ha hört den live forandrer ikke på det. Eva synger fantastisk live, faktisk like bra som, eller om mulig bedre enn i studioversjonen! Stemmen hennes er full av fölelse, og hun formidler det hun synger på en overbevisende måte.

Den armenske delegasjonen gir uttrykk for stor beundring for den jobben som er gjort for dem fra nrk sin side, de kan ikke få rost dem nok! «NRK are magicians»sa head of delegation på pressekonferansen. Da de kom i går hadde de värt forberedt på at de måtte bruke flere timer på å montere treet og alt det andre som skulle på scenen, men da de kom til arenaen var alt allerede montert og sto klart og ventet på dem.

{youtube}oJo3Zgi5zbI{/youtube}

Nå skal jeg få med meg pressekonferansen til Harel för jeg skriver rapport fra hans pröver.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien