Dagens bidrag: Tyrkia

tyrkia

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen få uker igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Land nummer sytten og også det siste i den andre semifinalen er Tyrkia.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Ankara
Innbyggertall: 72 561 312 tyrkia
TV-stasjon: TRT
Debuterte i: 1975
Bidrag: We could be the same
Musikk: Manga
Tekst: Evren Özdemir, Manga, Fiona Movery Akıncı
Artist/gruppe: Manga

Tyrkia debuterte i konkurransen så langt som tilbake i 1975. De har sendt 32 bidrag til konkurransen, og det har gitt de tre sisteplasser, en tredjeplass og en seier. De vant for første gang i 2003 da Sertab Erener, sang «Everyway that I can» i Riga. Tyrkia er også et av de landene som har gjort det best de siste ti årene. De kan se tilbake på tre fjerdeplasser og en syvende plass. I fjor ble de representert av Hadise og hennes bidrag «dum tek tek». Hun havnet på en fjerdeplass.

Årets representanter fra Tyrkia er godt kjent i den musikalske verden. De sender nemlig i år bandet Manga. Gruppen består av Ferman Akgül, Yakmur Sangül, Cem Bahtiyar, Efe Yilmas og Özgur Can Öney. Bandet ble dannet i 2001, og var opprinnelig et band som gjorde cover av kjente rockelåter på nattklubber. Manga ble kjent for det tyrkiske publikummet da de kom på andreplass i en sangkonkurranse kalt «Sing your song». Det var en tyrkisk manager som oppdaget bandet, og foreslo de for Sony music, som førte til at gruppen utga sitt debutalbum også kalt «Manga» i 2004. Albumet ble en kjempesuksess for gruppa.

Manga har opptrådt med mange forskjellige artister i Tyrkia, som for eksempel Koray Candemir, Vega og Göksel. Flesteparten av Mangas sanger har de skrevet og produsert selv. Mangas duett med artisten Göksel har også vært med i en tyrkisk film kalt «Sinav», denne så stor suksess. Gruppas sang «Bir kadın çizeceksin» var også med på playstation spillet Fifa 2006. Manga har også vunnet MTV sin «European music award» og best Turkish act i samme kategori. Den vant de mye på grunn av sin kjente singel «Benim benimle birak»

I januar annonserte den tyrkiske kringkasteren TRT, at de hadde signert en kontrakt med Manga, som gikk utpå at de skulle representere Tyrkia i Eurovision Song Contest.

For fullstendige anmeldelser på alle sangene se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien