Dagens bidrag: Spania

spania

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare en uke igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25. mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på EscNorge gjennomgå alle bidragene som konkurrerer i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert i den rekkefølgen de skal opptre.

Da har denne serien nådd de fem landene som er direktekvalifisert til finalen. Land nummer to i finalen er Spania.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Madrid
Innbyggertall: 49 989 016 spania
TV-stasjon: TVE
Debuterte i: 1961
Bidrag: Algo pequenito
Musikk: Jesús Cañadilla, Luis Miguel de la Varga, Alberto Jodar, Daniel Diges
Tekst: Jesús Cañadilla, Luis Miguel de la Varga, Alberto Jodar, Daniel Diges
Artist/gruppe: Daniel Diges

Spania debuterte i 1961, og er en av «De fire store». Det vil si at de sammen med Storbritannia, Tyskland og Frankrike alltid er direktekvalifiserte til finalen. Spania sender sitt femtiende bidrag til Eurovision i år.

Landet har vunnet konkurransen to ganger i 1968 og 1969, men har gjort det veldig dårlig de ti siste årene, der en tiende plass fra 2004 er deres beste resultat. I fjor ble landet representert av Soraya og sangen «La noche es para mi»; hun havnet på 23. plass.

I år sender setter Spania sin lit til 29 år gamle Daniel Diges, og hans sang «Algo pequenito», som på norsk kan oversettes til «Noe lite». Sangen handler om at det er viktig å ta vare på de små tingene i et forhold. Han vant den spanske finalen med full pott fra både seere og jury.

Daniel som er født og oppvokst i Madrid, startet sin karriere med å spille i ulike reklamer på tv. Han ble for alvor kjent for det spanske publikum da han hadde en rolle i den spanske såpeserien, «Nada es para siempre». Han har også hatt barneprogrammer på tv, og han har de siste årene dukket opp med gjesteroller i ulike spanske såpeserier. Han har også spilt i flere ulike musikaler i Spania, og han fikk mest anerkjennelse for sin rolle som Troy i den spanske versjonen av «High school musical». Han har siden 2009 også spilt rollen som Sky i den spanske produksjonen av «Mamma Mia».

Som en følge av Daniels seier i «Destino Oslo», Spanias nasjonale finale, har han også fått platekontrakt. Hans debutalbum, oppkalt etter ham selv, blir lansert 18 mai. Albumet skal ifølge artisten selv inneholde tradisjonelle spanske sanger.

For fullstendige anmeldelser på alle sangene se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien