Nederland får ikke delta i kveldens juryprøve

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU - eurovision.tv

Etter en ettermiddag full av spekulasjoner om hvorfor Joost Klein ikke kom på scenen da det var Nederlands tur under den første av fredagens to generalprøver, er det nå klart at han ikke kommer til å delta på dagens andre prøve heller.

Da det var Nederlands tur til å gå på scenen, var Nederlands artist Joost Klein som sunket til jorda. Joost deltok i årets flaggparade, men etter det var han borte.

Presse og andre som var til stede i Malmö Arena ble overasket da det var Israel som kom på scenen da det egentlig var Nederland sin tur. Rett etter mottok pressen ett mediavarsel fra EBU, der de meldte at de undersøker en rapportert hendelse som omhandler den nederlandske artisten, og at han derfor ikke ville delta på generalprøven.

Utover dagen eskalerte ryktene, og rett før den andre generalprøven skulle starte kom følgende medievarsel fra EBU:


Etterforskningen av hendelsen med den nederlandske artisten i årets konkurranse pågår fortsatt. Det pågår også diskusjoner mellom EBU og AVROTROS, den nederlandske kringkasteren.

Mens etterforskningen pågår har EBU bestemt at Joost Klein ikke vil opptre under kveldens generalprøve. De vil bruke opptreden hans fra den andre semifinalen.

EBU

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien