Oslo i dag: Onsdag

Da var dagens prøver fra de resterende landende i den andre semifinalen vel overstått, og da har altså samtlige land i begge semifinalene hatt sine aller første prøver på scenen  i Telenor Arena.

HahwVO3GFVtSBBGyyNKBlAU8WPJadMdZ1s47zLWIUBqA

For å lese mer anbefaler vi deg å gå innom Oslo-Bloggen , der 2 av våre skribenter oppdaterer deg direkte i fra Telenor Arena

Klikk her for å bli overført direkte til bloggen

I morgen har Moldova, Russland, Estland, Slovakia, Finland, Latvia, Serbia, Bosnia-Hercegovina, Polen, Belgia og Malta sin andre sceneprøve på Telenor Arena.

 

 

Kommentarer basert på dagens prøver:

Nederland var første land ut som fikk prøve seg på Telenor Arena idag, på scenen var det plassert et stor objekt, som skal forestille et tradisjonelt nederlandsk Orgel.
Bidraget er fremdeles like irriterrende som det er fengende, og Sienke gjorde en overbevisende framføring alderen til tross.

Konklusjon: Etter prøven idag å dømme, er dette absoulutt et kandidat til å gå videre. Dette er et friskt pust midt i alle balladene, om det er et bra pust kan vel diskuteres, men fengende er den.

Romanias bidrag med norske rumenske Ovi, og Paula selling, er et gjennomført nummer fra start til slutt. Kjemien mellom artistene er overbevisende, noe som gjør nummert så sterkt som det faktisk er. Dette er et godt gjennomsnekkret popverk, som mange kommer til å synge med på Torsdag kveld om drøyt en uke.

Konklusjon: Overbeviste godt på prøven, og det blir nok en finaleplass på Romenerne i år.

Slovenia sin kombinsjon av folk og rock er neste ut som får prøve seg. Her er det iallefall ingenting å si på vokalpresentasjonene, begge synger feilfritt og fremfører den musikalske blandingen med selvsikkerhet og innlevelse. Noe som gir hele inntrykket av bidraget et høyt løft som kan hjelpe dem til å nå en finale. Alikevel så er dette den semifinalen med flest favoritter, så en finale for Slovenia blir kanskje vanskelig, men tenk så artig det hadde vært!

Konklusjon: Neppe finale, men de skal har kreditt for å kjøre sitt eget løpt uavhenig av hva som er populært i Eurovision universet.

Irlands representant Niamh sang stødig på dagen prøver, med untakk av noen få toner på slutten av sangen som låt lit usikkert, men til første prøve lover dette godt, og kan bli en farlig konkurrent for vår Didrik. Scenedekoren er enkel, men står fint ilag med den vakre stemmen til Niamh. For det er ingen tvil om at damen kan synge!

Konklusjon: Hvis hun overbeviser enda litt mer neste torsdag går dette straka vei til finalen, og går den dit kan dette bli Irlands beste plassering siden «The Voice» fra Oslo i 1996.

Kypros sitt scenefremtreden er ganske likt det man så i den nasjonale finale, og det fungere perfekt for denne låten. Life Looks Better In Spring kan høres ut som et ganske utdatert og gammeldags bidrag, men alikevel så er det noe moderne og friskt over låte, som gjør at det hele blir ganske fengende.

Konklusjon: Sterkt bidrag, som kan komme høyt opp hvis den først kommer til finalen.

Bulgaria sparer ikke akkurat på scenedekorene og effekter når de setter igang. Her er det engler og dansende slør fra alle kanter. Miro synger prikkfritt, men scenefremtreden fremstår akkurat nå som litt rotete.

Konklusjon: Er et sånn bidrag som desverre kan bli lett glemt når folk stemmer, Låten fester seg aldri helt på hjernbarken, til tross for et voldsomt og blendende scene dekorering.

 

Kroatia sin kvinnelige sangstund er virkelig vakker, både for ører og øyne. Jentene i Feminem har både stemmen og utsrålingen som trengs for å levere et slikt bidrag. Framføringen virker gjennomtenkt og godt innøvd, så her er det store muligheter for en finaleplass.

Konklusjon: Meget vellykket, og blir det slik i semifinalen, går denne ganske sikkert til en finale, og man skal heller ikke utelukke en seier.

 

Georgia sin representant Sofia framførte Hanne Sørvaags «Shine» på et ganske fin måte, med tanke på at dette er første prøve. Sofia sin lyse sommerkjole passer godt ilag med lysettingen og gir bidraget et ganske positivt intrykk.

Konklusjon: Fin låt, men kan fort drukne i havet av ballader.

Tyrkia var nok for mange dagens høydepunkt, og ja de infridde med glans! Manga kjører på med stilige gitarer og fengende riff, og vokalisten er sikker og trygg på scenen. Til semifinalen kommer dette til å være et komplett nummer som millioner av festklare seere kommer til å stemme vilt på.

Konklusjon: Bra innføring som kommer til å bli enda bedre til neste torsdag.


Gjør opp din egen mening, ved å se video fra alle dagens prøver under:

NEDERLAND

 

ROMENIA

 

SLOVENIA

 

IRLAND

 

KYPROS

 

BULGARIA

KROATIA

GEORGIA

TYRKIA

 

 

 

oslo2010logo

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien