Kypros: En øy i solen – om våren

Life looks better in spring, sier kypriotene, og jeg er helt enig med dem! Kyprioter, forresten? Låtskriverne er kypriotiske, og den ene koristen. Resten av gjengen er walisiske, skotske, engelske og, av alle absurde ting, sunnmørske!! Men representere Kypros, DET gjør de, uansett hvor de måtte være fra! Og de gjør det bra.

På dagens prøver er den store snakkisen smilet til Jon. Eller rettere sagt; MANGELEN på smil. I løpet av hele de tre minuttene sangen varer skimter vi ikke så mye som en munnvik som går opp…ikke på noen av gjennomkjøringene. Og det gjorde vi ikke i den kypriotiske finalen heller, var det en som påpekte. Jon ser rett og slett ut som han kjeder seg litt. Og det er knapt noe kvalitetstegn i en sang som handler om kjærlighet og glede og troen på at det kommer gode ting etter tunge tider…

Men scenen ser bra ut, faktisk helt fantastisk ut. Det er nok en av de beste scenene så langt. Den starter i blekblått med Jon i spot. Til refrenget går det over til varmt gult,  noe som på flere av kameravinklene, særlig avstandsklippene, gir inntrykk av en skikkelig vakker sommerkveld på Kypros. Det er også en utrolig effekt der de viser to skjermer med ulike bilder på; et av Jon og et av trommisen, og så zoomer de ut, sånn at det ser ut som om skjermene flyr hver sin vei! Skikkelig stilig!

Artistene på scenen er organisert som om de skulle spille en konsert. En på trommer, en på piano, en gitarist, to korister og så Jon foran på gitar og vokal. Og de lyder meget bra, allerede på lydsjekken var det flere i salen som fikk gåsehud av dem! Og koristene er flinke til å fylle ut lydbildet, så dette er faktisk veldig bra.

{youtube}zIHOq0hAvfI{/youtube}

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien