Siste sceneprøver på torsdag

Dagens fire siste sceneprøver er nå unnagjort, med ganske ulikt utfall. Bosnia-Hercegovina stiller muligens ikke med konkurransens mest spennende låt, men de gjør maksimalt ut av det de har. Enkel og effektiv koreografi, flott lyssetting og fjellstø vokal. Vukasin er kledd i sorte jeans og sort T-trøye med grå jakke over, mens koristene også er kledd i sort. En meget solid gjennomføring som kan ses her: http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/3/gvmJN_fc3SQ

I kontrast til Bosnia var det grunn til å sette spørsmålstegn ved Polens sceneprøve. Vokalist Marcin i sort dress og knallrødt slips blir litt borte blant sine fem kvinnelige dansere/korister i flagrende, bunad-liknende kostymer. Kameravinklene sitter ikke helt, men Marcin synger (som sist) uklanderlig. Mot slutten får det hele imidlertid et litt morderisk preg idet Marcin tar tak rundt halsen (!) på en av danserne mens de andre nærmest river klærne av henne (i hvert fall toppen). En heller kaotisk fremtreden til en enda mer kaotisk låt… Se selv her:http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/2/-HU00ilY4no.

Belgia var nest sist ut i dag, og Tom Dice stilte i sceneklærne sine – mørkeblå bukse og vest med lyseblå skjorte under. Stilrent og enkelt, akkurat som låten, og en positiv kontrast til Polen. Tom synger godt (litt ustø på enkelte av falsett-tonene) og har bra samhandling med kameraet. Jeg ser ikke dette som noen vinner, slik det ble hvisket om på mandag, men vil bli meget overrasket om ikke Belgia går videre til finalen. En gjennomkjøring kan ses her: http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/4/mzuxwk4ByWY.

Dagen ble avsluttet med Malta, og Thea Garrett i sin «greske gudinne»-kjole, omgitt av røyk fra tørr-is og med «fuglen» flaksende bak seg. Det er den samme koreografien vi kjenner fra den maltesiske finalen, og Thea synger fantastisk bra. Som Bosnia gjør Malta maksimalt ut av et heller kjedelig utgangspunkt. Slik så det ut på en av fremføringene: http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/1/jc_BOOtq2dM.

I morgen skal hele 12 land gjennom sine andre sceneprøver – de seks siste i semi 1 og de seks første i semi 2. Jeg kommer til å være på plass fra ca. klokken 14.00 og utover, og både lørdag og søndag vil både Wivian og jeg være tilstede på heltid. Da får vi blant annet de første sceneprøvene fra de «fire store» – og fra Norge! Smile På gjensyn.

Del:
Relaterte artikler