Oslo i dag: Torsdag

Oslo_by_dayAt Eurovision har kommet til hovedstaden har så vidt begynt å demre for Oslos befolkning. Der hvor norske flagg og banner bare for noen dager siden prydet Karl Johan på 17. mai, henger nå ”Share the Moment” banner og ordet hei på alle deltager språk.

Trafikkselskapet Ruter tar sin sponsor og transportoppgave alvorlig og har utstyrt sine leddbusser og trikker med ”Share the Moment” logoen. Det er ganske fint å se tre trikker på rad i Stortingsgaten når det til sammen blir minst 40 meter med ”Share the Moment”. En ellers så traurig ettermiddag i Oslos trafikkaos blir lettere å holde ut sammen med massevis av svevende bobler i sølv og rosa

Den som forviller seg inn på linje 31 og 31E, som går til Fornebu, vil straks kjenne igjen supportere og akkrediterte tilreisende fra mange land. De liver opp bland ellers så trøtte Osloborgere på vei til eller fra jobb på Telenors hovedkontor og er lett gjenkjennelige på akkrediterings/ID kortet i et band rundt halsen, bærepose med bilde av Miro fra Bulgaria og intens høylytt prating og gestikulering på de underligste språk.

Det var heller ikke bare busker og trær som slo ut i full blomst over natten da varmen traff Oslo med et brak. Det gjorde også hovedstadens menn og kvinner og alle uteserveringer er nå stapp fulle og lange raseben med mineskjørt og stiletter pryder gatene. Her kan de tilreisende journalistene ”Dele øyeblikket ” med sine lesere i de mange europeiske land og skrive om 24 graders varme og den syndige norske sommersola. Det vi håper de ikke skriver hjem om er at det koster en rumensk dagslønn å drikke en kopp kaffe på en av Oslos trendy cafeer.

På Rådhusplassen har det i dag vært hektisk aktivitet for å bli ferdig til åpningen av Eurovision Village i morgen. Maria Haukaas Storeng og Didrik Solli-Tangen kommer og det ryktes om at de skal synge duett. I villagen vil det i den kommende uke bys på konserter og danseshow og flere av artistene i ESC vil også stå på scenen.

I Telenor Arena er en lang og hektisk dag over for andre omgang med prøver for de 11 første landene i den første semifinalen. escNorges utsendte kan melde at spenningen og nervøsiteten stiger i takt med at den første semien nærmer seg. Det gir seg utslag i usikker vokal for Kristina fra Slovakia, Aisha fra Latvia og Peter fra Russland mens Marcin fra Polen og gutta fra Estland sliter med rotete sceneframtreden og koreografi. Heldig vis er det noen som får det til og Malta, Finland, Bosnia, Belgia, Moldova og Serbia har stor grunn til å være fornøyd med både vokal, koreografi og kameraføring i dag.

Midt oppe i denne heksegryta lanserte Israel i dag Harel Skaats nye musikkvideo til bidraget «Millim». Videoen er et flott stykke arbeid som passer melodien godt og escNorge er stolte av at vi var en av de første websidene som kunne offentliggjøre videoen, takk være våre gode kontakter med Harel Skaats team.

En fyldigere rapport om dagens prøver fra Telenor Arena kan du lese her.

Oslo_by_NightLysene er slukket i arenaen for i dag men deltagere, delegasjoner, journalister og skribenter morer seg nok kostlig på EuroClub (den offisielle Eurovision klubben) eller på ”Ballroom”, hvor Maria Storeng Haukaas  og Niamh Kavanagh opptrer i kveld. Sommernatten er ennå ung i Tigerstaden og de av deltagerne som ikke skal først på scenen i morgen for nye prøver, kan nok ”Share the Moment” på noen av Oslos utallige vannhull.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien