Fredag på Fornebu – Albania, Hellas, Portugal og FYROM

I strålende solskinn ankommer jeg Telenor Arena for dagens pröver. Akkurat nå er det lunsjpause för Hviterussland går på scenen igjen kl. 14.00. Fra da av og ut dagen (Sverige går av scenen som siste land kl. 18.15) skal vi rapportere hvordan de ulike bidragene gjör seg på TV-skjermene. En liten rapport fra de fire prövene som har värt gjennomfört fölger.

Albania gjör en ny, sterk gjennomkjöring, og Juliana Pasha får mye skryt for sin sterke, klare stemme. Det stilles imidlertid spörsmål om hvor kledelig antrekket hennes er (särlig de noe spesielle skulderputene) og forhåpentligvis har hun fått hjelp med hår og sminke til semifinalene. Kameravinklene sitter som de skal, og hele nummeret virker gjennomarbeidet og profesjonelt. Om det nå er noe slikt som en sikker finalist, hörer Albania hjemme i den kategorien. http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/3/Z1m-x7Q0aKo.

Hellas gjör en bedre scenepröve enn på mandag, men fortsatt trengs det forbedringer i kameraarbeidet – särlig i mellomspillet, der lyrespilleren foran på scenen skal väre i fokus og danserne skal slå lös på trommene sine. Giorgos’  vokal er sterk, men han blir til tider litt andpusten. Som sist er alle kledd i hvitt, og Giorgos har ikke kvittet seg med den ukledelige ull-lua (etter alt å dömme er det en gimmick han vil bruke i finalen også, for en liknende lue lå oppi gavesettet som ble delt ut av den greske delegasjonen…) Opptredenen ble bedre for hver gjennomkjöring, og de fleste ser også denne som en sikker finalist. http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/2/ySuapI9d6mU.

Filipa fra Portugal viste frem sceneklärne sine i dag – en lang, luftig prinsessekjole i lyse sandfarger. Klassisk, stilrent og vakkert. Noen mente hun ikke sang like godt på de höye tonene i dag som på mandag, noe hun er avhengig av å gjöre i en stillestående ballade som denne om hun skal ha håp om å gå videre. http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/1/wKO-b6K9i5g.

Til slutt för pausen var det FYR Makedonias tur, og akkurat som jeg fryktet på mandag skal de kvinnelige danserne väre kledd i noe som minner om kostymer fra en S&M-klubb (tenk lakk og lär-BH og bikini samt höye lärstövletter…). De har först på seg gjennomsiktige regnfrakker, som de så stripper ut av för de begynner å åle seg rundt vokalist Gjoko. Vokalmessig er dette feilfritt, men visuelt trengs det mer arbeid – ikke alle kameravinklene stemmer, og det hele får et litt «billig» uttrykk som kan koste dem finaleplassen. http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/0/OY8nsTSjwPE.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien