Dagens bidrag: Tyskland

tyskland

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen få dager igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Land nummer tjueto i finalen er Tyskland.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Berlin
Innbyggertall:
81 757 600 tyskland
TV-stasjon: ARD
Debuterte i: 1956
Bidrag: Satellite
Musikk: John Gordon, Andre Buchmann, Ingo Politz, Bernd Wendtland
Tekst:
Julie Frost, John Gordon
Artist/bidrag: Lena

Tysklan er den virkelige gamle traveren i konkurransen. De debuterte i den aller første utgaven av Eurovision i 1956, har sendt 53 bidrag (rekord), og dette har resultert i en seier, fire andreplasser og fem tredjeplasser. Landet tok sin første og hittil eneste seier i 1982. I fjor ble Tyskland representert av duoen Alex Sings Oscas Swings, med sangen «Miss kiss kiss bang». Dette endte i en tyvendeplass.

I år legger tyskerne sin lit til nitten år gamle Lena Meyer Landrut. Hun vant Tysklands nasjonale finale «Unser Star fürr Oslo» med sangen «Satellite». Bidraget har blitt en kjempehit i Tyskland og lå lenge på førsteplass på den offisielle hitlisten. Sangen nådde også høyt på listene i Sveits og Østerrike.

Lena er barnebarnet til Andreas Meyer Landrut, som var Vest Tysklands ambassadør til Sovjetunionen på åttitallet. Hun startet som mange andre tidlig med dansing og musikk, og dukket også opp med gjesteroller i en del tyske tv serier. Lena har aldri fått noe vokal trening, men hun er elev ved den prestisjetunge musikkskolen IGS Roderbruch Hannover.

Til tross for at hun ikke hadde noen profesjonell utdannelse eller erfaring med musikk, stilte Lena opp på audition, til Tyskland sin uttakelse i år «Unser Star Für Oslo». Dommerne likte Lena, og hun gikk helt til topps i konkurransen (og hadde allerede hatt et klart favorittstempel fra første sending). Dagen etter seieren i programmet, toppet alle de tre sangene hun sang i finalen iTunes lista i Tyskland, og hun ble den første artisten til å oppleve dette. Syvende mai i år lanserte hun sitt debutalbum » My Cassette Player».

Lena har forklart i intervjuer at mye av hennes inspirasjon til musikk kommer fra stjerner som Vanessa Carlton, Adele og Kate Nash.

For fullstendige anmeldelser på alle sangene se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien