LIVE fra Fornebu – Aserbajdsjan og Ukraina

God morgen til alle fra Telenor Arena! Lørdagen åpner med en av storfavorittene, Safura fra Aserbajdsjan. Hun minner unektelig litt om Bambi på glattisen idet hun vakler ned de høye trappetrinnene, kledd i en trang, blå cocktailkjole med langt slep. Stemmemessig imponerer hun imidlertid, og gjennomfører en glatt, polert opptreden på scenen. Koreografien er relativt enkel, med søte Safura og en mannlig danser i fokus, og de fire kvinnelige koristene vandrende opp og ned trapper i bakgrunnen, og lyssettingen går hovedsakelig i blått. Noen kameravinkler kan med fordel jobbes med – spesielt ett av Safura der hun nærmest jogger tilbake på scenen etter å ha stått ute på catwalken – men hun har god kjemi med kameraet og fremstår som både uskyldig og fristende på samme tid – om noe slikt nå er mulig. Denne tror jeg blir farlig med tanke på seieren, og sammenliknet med Armenias prøver i går ligger Aserbajdsjan et hestehode foran nå… http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/0/tSPnPadcSxc.

Ukraina er neste land, og Alyosha står alene på scenen i samtlige tre minutter. Vokalt makter hun oppgaven å bære låten, selv om stemmen hennes i mine ører er for skarp og skingrende til å kunne kalles pen. Lyssettingen er også flott i dette nummeret, med blinkende hvite lyskastere og røde spotlights. Men hva ER det de har kledd henne opp i…? Noe tynt, flagrende, nattkjoleaktig noe i blekrosa med røde filler på, som absolutt ikke kan kalles heldig – litt som en blanding av en «bag-lady» og en uheldig statist i «Les Miserables». Er det en ny kandidat til Barbara Dex Award vi har her? Nummeret som helhet er godt gjennomført, men spørsmålet er om den depressive låten har tilstrekkelig appell blant stemmegiverne – spesielt med tanke på at alle Ukrainas vennligsinnede naboland (Russland, Polen, Hviterussland) befinner seg i den andre semifinalen.http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/1/GvlOuCeQDWU.

Nå skal snart Sieneke på scenen for Nederland Laughing

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien