Norges første sceneprøve – og påfølgende pressekonferanse!

Så er øyeblikket vi alle har ventet på kommet: Didrik Solli-Tangen gjør sine første sceneprøver for Norge i årets ESC. Spørsmålene er mange: Har han forbedret uttalen? Treffer han de høyeste tonene? Og synger han stødigere i det lave registeret enn før? Vi kan i hvert fall svare 2 1/2 gang ja på dette…

Visuelt er det et flott nummer som er sydd sammen på scenen. Fargespillet går i varme, rød-orange nyanser, og man har tatt i bruk de samme tunge draperiene som hos Latvia og Hviterussland. Didrik starter alene på scenen, kledd i mørk dress og lys skjorte, med røyk fra tørr-is i bakgrunnen. Etter første refreng kommer koret bestående av to menn (også i mørk dress) og tre damer (i korte, mørk-lilla kjoler) inn på scenen. De bidrar til å løfte låten ytterligere, og tilfører en ekstra dimensjon til fremførelsen.

didrik1

Foto: www.eurovision.tv

Didrik synger enda bedre enn han gjorde i den norske finalen, og har lært seg uttalen av «hear-t». Som ventet er han imponerende i det høye registeret, og han mestrer de lave notene i begynnelsen av sangen bedre enn før – selv om det nok på noen av prøvene fortsatt høres litt ustøtt ut til tider. Det jeg ville forbedret mest fra dagens opptreden, er faktisk sveisen til Didrik – den er sidetung og litt dvask, og bør piffes opp til alle nærbildene som vises av ham. Kameraføringen er ellers upåklagelig, med mange sveipende filminger for å bidra til flyt i fremførelsen. Mot slutten tas det dessuten i bruk stilig pyroteknikk bak på scenen.

Alt i alt en meget solid og god gjennomkjøring fra Norge, og dette lover godt for fortsettelsen.

{youtube}qkRqth2TfDU{/youtube}

Etter prøvene var det duket for en pressekonferanse der mye oppmerksomhet ble viet til VGs oppslag i dag om de tette båndene mellom Didrik og MGP-general Per Sundnes. Didrik og teamet rundt ham avviste at dette skulle ha hatt noen betydning for utfallet av den norske finalen. Den utenlandske pressen fokuserte – heldigvis – mer på selve prøvene, og stilte spørsmål om hvorfor Didrik hadde endret uttalen av «heart» fra amerikansk til britisk, og om det å synge en såpass krevende sang så mange ganger etter hverandre slet på stemmen hans. Didrik forklarte hvordan «my hard is yours»-debatten hadde oppstått i Norge og at han ville forbedre uttalen fordi han alltid prøvde å forbedre seg når han sang. Stemmemessig så han ingen problemer med å gjøre flere utgaver av «My Heart is Yours» på rappen, og han ville ta de forholdsreglene kan kunne for å spare stemmen frem mot finalen.

didrikgroup

Mot slutten av pressekonferansen ble Didrik spurt om hva han mente om at NRK-sjefen hadde gått ut og sagt at de ikke har råd til å arrangere finalen ett år til. Didrik sa at dette ikke ville påvirke hans innsats i finalen – han og teamet skal gjøre en så god jobb som mulig, uavhengig av de økonomiske konsekvensene. Samtidig føler han seg allerede som en vinner i og med at han gikk seirende ut av Melodi Grand Prix, så selv om forventningspresset øker nå når ESC-finalen, mener han at han skal kunne takle det fint. Allikevel nølte han litt før han svarte «ja» på spørsmålet om han vil vinne Eurovision i år – så får vi tolke det som vi vil…

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien