Oslo i dag: Lørdag

 

Ny dag og nye øvelser på Telenor Arena. I dag var det stor spenning på arenaen, blant annet fordi de fem direktekvalifiserte landene skulle øve for første gang, blant annet vårt eget håp Didrik Solli Tangen. Det var også klart for den andre og siste øvelsen for noen av landene i semifinale 2.

josh_uk_ovelse

Josh Dubovie fra Storbritannia under sin øvelse.

Først ut til å øve i dag var Safura fra Aserbadsjan. Hun er en av årets store forhåndsfavoritter, og hadde gjort noen små forandringer etter sin første øvelse. Blant annet hadde hun droppet et par sko med 14 cm høye heler.

Neste på scenen var Alyosha fra Ukraina. Kanskje var hun inspirert av kroatiske Danijela fra 1998, som hadde et ganske likt kjoleskift som det Alyosha hadde under sin øvelse i dag.

Sieneke fra Nederland var den tredje til å øve på scenen i dag. Hun kunne også komme med en gladnyhet, og det var at stemmen hennes er friskmeldt. Tidligere i uken har hun fått snakkeforbud på grunn av en halsbettennelse. Sieneke har imponert under øvelsene, og Nederland seiler nå opp som en liten joker for å få finaleplass.

Romania hadde også sin øvelse i dag. De observante kunne se at Paula hadde byttet antrekk siden forrige gang, og i et intervju har Ovi også uttalt at han ikke var her for å se på Oslofjorden. Men for å vinne.

Slovenia har også hatt sin øvelse i dag.

Så var det klart for det aller første direktekvalifiserte landet, nemlig Spania. Daniel Diges stiller for Spania.

Vårt eget håp Didrik Solli Tangen hadde sin første øvelse i dag også. Han kunne stolt erklære at han endelig hadde lært seg å uttale heart med en t, og ikke en d.

Storbritannias representant Josh Dubovie øvde for første gang i dag også. Han har vært på en meget omfattende reise for å kunne komme til Oslo. Delegasjonen til BBC tok nemlig ikke sjansen på at vulkanskyene skulle holde seg unna.

Frankrike var også å se på scenen i dag. De gjorde maksimalt ut av NRK sin flotte scene og brukte lampene for det de er verdt.

Og sistemann ut i dag var Tysklands artist Lena. Hun stiller med låten «Satellite», og hun regnes også som en av forhåndsfavorittene til seieren.

I morgen skal resten av landene i semifinale to øve, og de fem direktekvalifiserte får nok en sjanse til å prøve seg i morgen. Husk at du kan følge alle øvelsene direkte på escNorges egen Oslo blogg, som du finner her.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien