Dagens bidrag: Storbritannia

storbritannia

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Det er bare noen dager igjen før 17 spente finalister står klare i den aller første semifinalen 25. mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som konkurrerer i Eurovision Song Contest 2010.

Bidragene blir presentert i den rekkefølgen de skal opptre.

 

Land nummer tolv i finalen er Storbritannia.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: London
Innbyggertall: 62 041 708 storbritannia
TV-stasjon: BBC
Debuterte i: 1957
Bidrag: That sounds good to me
Musikk: Pete Waterman, Mike Stock, Steve Crosby
Tekst: Pete Waterman, Mike Stock, Steve Crosby
Artist/gruppe: Josh

Med fem seiere og hele femten andreplasser er det ikke tvil om at Storbritannia er et av de mest suksessrike landene i konkurransen siden de debuterte så langt tilbake som i 1957. Kjente britiske vinnere er; Sandie Shaw, Lulu, Brotherhood of man, Bucks Fizz og Katarina and The Waves. Sistnevnte sto for Storbritannias siste seier, som kom i 1997.

De ti siste årene har det dog gått dårlig for denne store nasjonen, og deres beste siste tiår, er en tredjeplass fra 2002. I fjor ble de representert av Jade Ewen og hennes bidrag «It’s My Time». Dette bidraget var skrevet av Andrew Lloyd Webber og endte til slutt på en femteplass.

I år har britene satt sin lit til nitten år gamle Josh Dubovie. Han vant Storbritannias nasjonale finale «Your Country Needs You». Britene har ikke vært snauere enn fjoråret, når det gjelder låtskrivere. BBC har nemlig fått blant andre Pete Waterman til å skrive årets bidrag «That Sounds Good To Me». Han har tidligere produsert store hits for Kylie Minouge, Rick Astley og Steps.

Josh startet sin musikkarriere allerede som niåring. Som femtenåring hadde han en rolle i musikalen «Les miserables», og det er det vel ikke mange femtenåringer som kan skilte med? Josh har vært på auditions for tv serier som «Skins» og «X-factor». Dessverre kom han ikke med i noen av de. Han søkte også på å få være med i «Britain’s got talent», men også der fikk han avslag. Ironisk nok kom avslagsbrevet dagen etter at han hadde vunnet «Your country needs you».

For fullstendige anmeldelser på alle sangene se her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien