Andre pröve for Kypros

De kypriotiske (som sagt för; kypriotiske?!?) artistene har värt svärt synlige på den sosiale arenaen i Oslo, så jeg er veldig spent på hvordan prövene deres går i dag. I går kveld gikk den gresk-kypriotiske festen av stabelen på Royal Christiania; en relativt rolig affäre. Men jeg begynner å forstå at jeg kanskje også har värt litt vel aktiv sosialt når artistene (les; Jon(athan)) kommer bort til meg og hilser, og ikke omvendt!? Men vi har stått og pratet om Wales, vin, Oslo og mye annet flere kvelder i strekk, så det er kanskje ikke så rart. Men unektelig litt morsomt!

Det störste spörsmålet for meg nå rett för jeg skal gå inn i salen er; Har han gjort noe med smilingen? Eller rettere sagt mangelen på smiling. Jeg greide rett og slett ikke å la väre på fredag kveld, og spurte hvorfor han ikke smiler på scenen når han smiler hele tiden ellers. Og da sa han at det hadde han faktisk ikke tenkt over at han ikke gjorde(!?!). Men han var helt enig i at både de og låten sannsynligvis ville komme mer «ut til folk» hvis det faktisk vises at han også har det morsomt på scenen.

Og det kom da et par smil underveis! Flere av pressefolkene kommenterte at han også ser mye mer inn i kameraene nå enn på de förste prövene. På pressekonferansen var det en som kommenterte akkurat dette, og da sa Jon at han ikke er vant til å synge til kameraer, men til publikum. Så dette er på veldig mange måter en ny erfaring for ham.

Men altså; prövene först.
Alle jeg snakket med i salen, og i presseteltet etterpå, mener at både Jon og öyfolket framstår som veldig avslappet og komfortable på scenen. Og de er faktisk SÅ komfortable at de improviserer underveis! DET synes jeg er kult! Jeg har jo tidligere sutret litt over den «o-o-o» som Jon synger etter «will always feel the same», men selv den har blitt bedre nå som han slår seg lös og går opp isteden for sånn som det er på cd’en. Kameravinklene er enda bedre nå, selv om Jon misser et par bytter på to av gjennomgangene.

Lyssettingen er praktfull sett fra salen, og stort sett også på skjermen, men enkelte kutt er litt mörke.

Nå skal Tyrkia på scenen, og så Spania rett etter. Rapport fra pressekonferansen til Kypros kommer etterpå. (Ting går litt i ett her i dag; har värt litt guide og oversetter)

Iler avgårde!!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien