Åpningsbanketten i Rådhuset – med bilder!

Søndag kveld var det duket for den offisielle åpningsfesten av Eurovision Song Contest 2010. Den ble avholdt i staselige Oslo Rådhus, der delegasjoner, presse og fintfolk samlet seg for å spise kanapeer, drikke champagne og ønske hverandre lykke til før alvoret virkelig begynner med semifinaler og finale denne uken.


På vei opp til Rådhuset spaserte vi på rosa (!) løper, før det ble servert rosa champagne i borggården. Gjøglere underholdt med å sjonglere baller i årets offisielle ESC-farger – sort, hvitt og rosa. Mange kjente fjes var å se, både fra norsk næringsliv (f.eks Norwegian-gründer Bjørn Kjos, som er en av hovedsponsorene bak årets konkurranse) og Eurovision-verdenen (fra svenske Thomas G:Son til vår egen Per Sundnes).

borggrd

Inne i den flotte Festsalen spilte en strykekvartett vakker klassisk musikk mens gjestene forsynte seg av deilig mat og drikke.

kvartett

Alle tre av årets programledere var til stede, og Wivian benyttet anledningen til å bli fotografert med to av dem.

wivsprog

Oslos ordfører Fabian Stang ønsket alle velkommen, før selveste EBU-boss Svante Stockselius erklærte ESC 2010 for offisielt åpnet. Deretter ble det hold en mini-konsert med Bobbysocks og Alexander Rybak – førstnevnte med sitt glansnummer «La det swinge», mens Alexander sang både «Europe Skies» og «Fairytale»

bettankons

alexanderkons

Det var masser av muligheter til å bli avfotografert med og si noen vennlige ord til de ulike artistene, og vi benyttet sjansen så godt vi kunne – her med Thea fra Malta, Marcin fra Polen og Eva fra Armenia.

thomasthea

wivsmarcin

thomaseva

Etter at arrangementet i Rådhuset ble avsluttet, forflyttet vi oss til EuroClub på Smuget, og jammen bumpet vi ikke inn i noen av artistene der også – britiske Josh og norsk-rumenske Ovi…

wivsjosh

wivsovi

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien