Generalpröve 1, semi 1; Wivian blogger live fra pressesenteret

Vi har delt på oss i dag; jeg blogger fra pressesenteret der en del av pressekorpset ser sendingen på storskjerm, mens Thomas er inne i salen og fölger showet direkte.

1) Moldova – Her tror jeg vi, allerede i start nummer en, har årets vinner. Ja; av «The Barbara Dex Award», altså. Det blir ikke värre enn dette!! Sölvminikjole med turkis pelskant over ene skulderen med tilhörende lårhöye sölvstövletter også de med turkis kant…ÍKKE pent!! Danserne er energiske som alltid, fiolinisten bruker catwalken som tidligere og de synger utrolig flatt. Dette var helt seriöst ikke bra! Men en livlig start på showet er det jo.

2) Russland – Her er min favoritt i denne semien, og de leverer som forventet. Snöen faller pent og forsiktig, Peter er akkurat perfekt heartbroken og resten av gruppa gjör det de skal. Noen utrolig fine halvclosups av Peters voldsomt lidende öyne er med på å gjöre denne sangen enda mer fölelsesladet. Utrolig stilig Noe som kan väre både et pluss og et minus. Mange mener jo at denne er i overkant melankolsk fra för…

3) Estland – Dette er et «quirky» nummer; helt logisk det, siden både artisten og låten også er nokså spesiell. Både Robin og koristene er i jeans, velourjakker og fargerike silketörkler. Robin er like hyper som alltid, og kameralöpegutta får kjört seg! Mange morsomme vinkler

4) Slovakia – Her får vi samme koreografi som vi har blitt så godt kjent med. Synes ikke filmingen er så bra i forhold til å underbygge og få fram koreografien. Mange sekvenser som burde fått mer fokus og mange mörke avstandsshots når de burde värt mye närmere det som skjer. Kristina levere vokalt helt ok, men ikke storartet.

5) Finland – Dette er et nydelig nummer; det går i hvitt, hvitt og hvitt…med litt blått ispedd. De synger fantastisk, som alltid, og er så vakre som en nordisk vår. Kameraarbeidet her er veldog bra, og koreografien er helt perfekt for dette nummeret.

Haddy snakker litt om Finland, at de ha vunnet en gang men ellers har en dårlig statistikk. Trekker så fram alle våre sisteplasser , för hun sier litt om Latvia som er neste.

6) Latvia – Aisha synger så fryktelig falskt innimellom at det er rent smertefullt å höre på. Det er ikke SÅÅÅ ille når hun tar i, men da er stemmen hennes veldig skjärende. På skjerm er dette et ganske pent nummer, bare så synd det også er lyd på det…

7) Serbia – Milan er bare bedårende! Han smiler uavbrutt, og det går ikke an å IKKE bli i godt humör av ham. De har som alltid med seg de 5 dusjkabinettene på scenen. Hele nummeret er holdt i hvitt og blått med litt kontrasterende glimt av rosa innimellom. Milan synger flott, så er det egentlig bare opp til enhver å avgjöre om de liker sangen…

8) Bosnia-Hercegovina – Dette nummeret starter veldig stemningsfullt; Vukacin og koristene, tre kvinnelige og to mannlige, kommer ut av tåka til introen. Vukacin i jeans og röd jakke, ned gitaren oppned på ryggen som vanlig. Dette er et nummer som dessverre blir veldig anonymt, både musikalsk og visuelt. Og da hjelper det nok ikke at vokalen er prikkfri.

9) Polen – Blå, mörk scene med mye skyggespill. En utrolig kul sekvens som filmes ovenfra, og så blir det litt voldelig når Marcin tar kvelertak på den ene danseren. Dansere og korister har folkedraktinspirerte antrekk, noe som faktisk gir et noe underlig inntrykk. Jeg kjenner at jeg sitter og leter etter positive ting å si om dette nummeret, men det er ikke lett. Men Marcin synger flott.

Liten pause der Haddy og Erik kommer inn fra Green Room. Utrolig stilig design der; hver delegasjon har sin «boble»/runde område med logoen på bakveggen. Stilige kuber til å sitte på. Erik strikker flagg for Polen slik at de skal föle seg «hjemme» når de kommer bak dit.

10) Belgia – Tom alene på scenen, nybarnert i pen lyseblå skjorte, mörkeblå bukser og vest. Han leverer vokalt like bra som alltid. Synes kanskje han får litt vel mye «lyskaster» på ansiktet av og til, han ser helt hvit ut… Ellers er det stjernehimmel som veksler i kaldt blått og varm oransje.

 11) Malta – The har på seg en nydelig sölv/lys pudderlilla kjola. Stort sett er hun god vokalt, men hun har et parti rett för fuglen våkner hvor hun er litt off. Kul pyro akkurat i det vingene er helt utslåttt og kressendoet nås. Jeg synes det höres litt underlig ut de to gangene i löpet av sangen hun går over til «operastemme», men denne er den förste som får applaus i pressesenteret.

12) Albania – Utrolig stilig med kulene som henger ned fra taket i bakkant av scenen. Fargene på dette nummeret er blått, lilla og rosa. Synes stemmen til Juliana er ganske skjärende i partier, og hun bommer på noen toner innimellom. Men alt i alt en ok opptreden. Litt mange veldig näre närbilder til å väre et uptemponummer, kanskje? Både fiolonisten og koristene leverer med innlevelse!

13) Hellas – Og her gåtr pressen av hengslene FÖR de engang har begynt å synge… De er i hvitt, og de har gjort en kjempejobb med å få sjefen sjöl til å se yngre og mer opplagt ut, og her flommer det WIRKELIG over med testosteron! Den er energisk, utrolig bra lyssatt og har noen utrolig fine «mellomavstands»filming av trommesekvensen. (Disse gutta gjör forresten et imponerende inntrykk når de, veldig ofte i formasjon, gjör entre på de ulike festene. Kjekke grekere i stim…!!)

14) Portugal – Scenen er i lilla, Filipa er i en nydelig kremfarget prinsessekjole. Hun er vakker som en middelhavsnatt, synger utrolig vakkert, men sangen er i mine örer et eneste langt gjesp… Mye bra filming; hun er stort sett god til å bruke kamera. Vindmaskin etterhvert som sangen jobber seg opp.

Pause igjen – vi får glimt av artistenes opplevelser i arenaen, på pröver, pressekonferanser ol.

15. Makedonia – Gjoko i svart dress, danserne ifört svärt lite… Rappern i grå dress, og gitaristen i jeans og hvit skjorte. Dette nummeret fremstår som litt uferdig og nokså rotete. De er lite samkjört i det meste, men det er noen skikkelig kule sekvenser som filmes ovenfra.

16) Hviterussland – En som spiller på hvitt flygel og en söt ung mann som synger nokså urent i starten… 3+2 er stilt opp slik vi er blitt vant til, og han med bart synger MYE bedre enn han andre. Spontan latter i pressesenteret når de slår ut vingene…IKKE noe godt sjakktrekk!

17) Island – Og så er det kveldens siste nummer, og nok en kandidat til Barbara Dex-prisen. Det er faktisk ikke vanskelig å finne klär som IKKE får store damer til å se enorme ut, men det har de visst ikke skjönt. Hera er i rödt, og det er også koristene, som har kortere utgaver av hennes kjole. Hun synger som alltig bra, men hun er litt ute av rytmen av og til.

Recap!

Et innslag av Erik som skal vise fans fra hele Euroba rundt til ulike severdigheter i Oslo, men de er mer interessert i å bli filmet av alle kameraene de möter på sin vei…

Og enda en recap, fem minutter igjen å stemme!!

Nadia, Erik og Haddy gjör en kjempjobb!! Ingen hysterisk skriking, saklig informasjon når det trengs, rolig sjarme og en utrolig samkjöring dem imellom!! Jeg blir litt rört her jeg sitter og skriver, jeg. Dette er virkelig noe vi kan väre KJEMPESTOLTE av!!

Haddy og Erik teller ned mot avslutningen av stemmetiden «sammen med artistene i greenroom».

Her kommer «lissomresultatene», Nadia presenterer konvoluttene;
Hellas (meget sannsynlig)
Moldova (!?!)
Portugal (tvilsomt)
Latvia (Da blir i alle fall JEG suicidal…)
Polen (Bra, Marcin er så hyggelig)
Bosnia-Hercegovina (Vi trenger litt rock!)
Russland (HURRA!!!)
Finland (Tror jeg nok heller ikke, men det hadde värt rettferdi, for de er kjempeflinke)
Belgia (Er vel et sikkert stikk!)
Makedonia (Aldri i verden!!!)

Så får vi en kjapp gjennomgang av de ti som «har kvalifisert seg» til finalen!

telenor_arena

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien