Andre semifinale – hvem går videre?

I dag overvar jeg den siste generalprøven til semifinale 2 inne i salen, uten å bli så veldig mye klokere. Nivået er jevnt, og det er få som virkelig skiller seg ut verken i det øvre eller det nedre sjiktet. Israel og Aserbajdsjan leverte bedre enn i går og er absolutt med i betraktningen igjen, så her blir det knallhard kamp om finalebillettene.

Etter å ha vurdert grundig frem og tilbake, stikker jeg hodet frem og hiver utpå en spådom om hvem som går videre i kveld.

I startrekkefølge mener jeg disse åtte er rimelig sikre: 

Armenia
Israel
Sverige
Aserbajdsjan
Romania
Irland
Kroatia
Tyrkia

 

Litauen, Slovenia og Bulgaria har jeg liten tro på, og dessverre også Nederland – Sieneke kan få en del publikumsstemmer, men juryene vil nok ta knekken på henne. Ingen blir gladere enn meg om jeg tar feil, men jeg har mine tvil… Jeg tror også Ukraina blir for tung og depressiv for den allmenne stemmegiver, selv om Alyosha er en av kveldens mest imponerende sangere.

Danmark og Sveits kommer etter hverandre, har ganske liknende låter og appellerer dermed i stor grad til samme publikum. Michael von der Heide leverer bedre på scenen enn det danske paret, men Danmark har fordelen av å ha flere vennligsinnede naboer. Risikoen er at disse to «nuller hverandre ut», og at ingen av dem dermed går videre.

De to låtene jeg da står igjen med er Kypros – en behagelig, liten sak som fremføres meget godt på scenen – og Georgia, en dramatisk ballade som ved siden av Israel nok må sies å være denne semifinalens juryfavoritt. Men det er som sagt veldig jevnt, og både Danmark, Sveits og Ukraina (grøss) kan godt knipe noen av de siste finalebillettene på bekostning av de to jeg har plukket ut.

Skulle jeg ønske ut fra mitt eget hjerte, ville jeg nok ha byttet ut Sverige, Kypros og Georgia mot Nederland, Sveits og Danmark. Og da jubler jeg nok enda høyere enn om jeg faktisk skulle greie å tippe ti av ti riktige. Litt før kl. 23.00 i kveld vil vi uansett få svaret – så benk dere foran TV-apparatene og nyt kveldens show. I morgen går første generalprøve på selve finalen av stabelen, og da vet vi endelig hvem alle Didriks konkurrenter vil være på lørdag…

harelscene

Israels Harel Skaat – min personlige favoritt i kveld. Foto: eurovision.tv.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien