Tror, håper…

Nå begynner wivslig nervene å melde seg hos meg; jeg har hjertebank og hyperventilerer lett…

Begge storfavorittene mine skal nemlig i ilden i kveld, og selv om jeg anser Tyrkia for å være en av de sikreste kortene i kveldens semifinale, så er jeg ikke like sikker når det gjelder Kypros. Det er veldig mange som liker «Life Looks Better in Spring», det er ikke det som er problemet. Problemet er at det ikke er så veldig mange som liker den BEST. Men jeg har imidlertid begynr å få litt troen, i tillegge til håpet, på Kypros etter å ha sett de to siste generalprøvene. Jon har stusset luggen, han synger mer til kameraene enn til publikum i salen, han smiler mer, de viser alle en utrolig spilleglede og låta sitter som et skudd! Dette MÅ bare gå veien… Men helt rolig greier jeg nok ikke å puste før alle konvoluttene er åpnet og jeg faktisk VET hvordan det er gått…

cyprus

Men nå skal jeg da prøve å komme med en (dis)kvalifisert gjetning om utfallet av kveldens semi. Og da gjør jeg som sist; først plukker jeg ut de jeg er rimelig sikker på, så plukker jeg VEKK de jeg er sikker på at ikke vil kvalifisere seg, og så kommer jeg til den vanskelige «kanskje»-gruppen.

Ok, here goes;
Helt sikkert til finale går Tyrkia, Sverige, Romania og Israel.
Finale blir det helt sikkert ikke på Nederland, Bulgaria, Slovenia, Sveits og Ukraina.

Da står jeg altså igjen med Litauen, Armenia, Danmark, Aserbajdsjan, Irland, Kypros, Kroatia og Georgia.

Så har jeg som sagt begynt å få troen på Kypros, så jeg tipper den videre. Danmark kommer helt sikkert til å få alle «schlager»-stemmene OG de vil tjene på gjenkjennelseseffekten, så den er vel også relativt safe. Irland går nok videre bare på navnet…altså Niamh. Det er nok mange som husker hvor nydelig hun sang i 93, og som stemmer mest på grunn av at de husker henne og at hun har vunnet før. Litauen kommer nok til å få alle «We are the Winners»-stemmene, og dem var det jo en del av, så jeg tror faktisk at vi vil få høre funk også i finalen. Armenia slår nok Aserbajdsjan i kampen om etnopop-stemmene, og jeg tror Georgia vil vinne balladekampen mot Kroatia.

Så da er jeg vel i mål, og de jeg da tror vil gå til finalen er altså følgende;
Tyrkia
Sverige
Romania
Israel
Kypros
Danmark
Irland
Litauen
Armenia
Georgia

maNga_kors

Det er imidlertid enda verre å få satt opp en ønskeliste, for det er bare sju sanger jeg vil ha videre herfra…
Kypros
Tyrkia
Sverige
Israel
Ukraina
Armenia
Litauen

Men jeg er vel helt nødt til å komme med tre til, og da får det bli disse;
Kroatia (de er så vakre)
Bulgaria (han lukter så godt)
…og…eh…hm…Romania (grøss!!)

Bilder; akoe.ie

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien