Oslo i dag: Fredag

Enda en dag i Eurovision sirkuset er overstått. Og dagen i dag har gått med på å fordøye resultatene fra den andre semifinalen og forberedelser til den store finalen i morgen.


anna_44

I går var det den siste semifinalen i Telenor Arena. Og jammen bød den ikke på litt av et sjokk: For aller første gang i historien kvalifiserte ikke Sverige seg til finalen. Og dette til tross for at Anna Bergendahl var forhåndsfavoritt til finaleplass. Dette har selvfølgelig skapt sterke reaksjoner i både Norge og Sverige. For mens vi her i Norge stort sett sympatiserer over Sverige sitt tap i går kveld, er svenskene nemlig ute etter å ta Christer Björkman. Han har siden 2002 vært arkitekten bak Melodifestivalen, og det er nå ventet at SVT vil komme med sterke reaksjoner mot han. En time etter sjokket for svenskene, hadde 10000 svensker stemt ja til at Björkman burde få sparken.

Anna Bergendahl sier selv hun tar finalesjokket med ro, og at hun er stolt over den jobben hun har gjort i løpet av de ti dagene hun var i Oslo. Hun reiser nå hjem med familien til Stockholm for å se finalen der, og nesten hele den svenske delegasjonen er også borte. Nanne Grönvall som er Expressen.se sin musikkekspert, skal ha reagert på sjokkmeldingen slik: «Jävla skit kan jag bara säga. Vilken jävla depp».

I dag har også den første prøven til morgendagens finale vært. Det blir et stort show som vi får se i morgen, ifølge våre egne escNorge utsendte til Telenor Arena. Også Didrik har hatt sin øvelse i dag, og kunne uttale til Aftenposten: «Må man gjøre det så komplisert? Rema tusen sier nå jeg» så får vi tolke det slik vi vil. Han sier også at han har en god magefølelse, men at han er litt nervøs.

Startrekkefølgen for morgendagens finale er også klar, den ser slik ut:

1) Aserbajdsjan
2) Spania
3) Norge
4) Moldova
5) Kypros
6) Bosnia-Herzegovina
7) Belgia
8) Serbia
9) Hviterussland
10) Irland
11) Hellas
12) Storbritannia
13) Georgia
14) Tyrkia
15) Albania
16) Island
17) Ukraina
18) Frankrike
19) Romania
20) Russland
21) Armenia
22) Tyskland
23) Portugal
24) Israel
25) Danmark
Finalen vises i morgen på NRK1 klokken 21:00. Endelig skal få vi vite hvem som vinner Eurovision Song Contest 2010. Les også mer om dagens generalprøve her.
Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien