Belgia må endre for 2011 uttagningen

belgia Den belgiska tv-stasjonen RTBF har allerede startet jakten på neste årets kandidat til Eurovisjonen. Og allerede fra starten av, er de kommet ind i problemer, og må nu endre det planlakte setup, således at det kommer til at passe ind til EBU’s regler for konkurransen.

EBU-reglementet siger klart, at sangene til årets konkurranse, ikke må spilles offentligt, førend den 1. Oktober på fjoråret, og det er netop dér, at RTBF løper mot muren. RTBF har sammen med Akamusic lavet et projekt for neste årets konkurranse, og det starter nu hvor man inviterer sangere til at præsenterer sin demo på en specielt oprettet website – præsentasjons-perioden går mellem 25. Mai & 30. September 2010. Netop præsentasjons-perioden laver nu trøble for Belgia, da det som bekendt ligger inden 1. Oktober.

Ifølje setup’et som det er plalakt nu, vil alle som kommer videre til andra runden i utveljelsen, mottake 20.000 Euro som en aksept. Men for at det hele skal passe ind til EBU’s regler, så skal Belgia i gang med at finne en løsning, hvilket EBU ESC-ansvarlige Svante Stockselius er fortrøstningsfuld med, efter at han kontaktede RTBF og gjorde opmerksom på det.

Tv-stasjonen skal nu gennemgå konseptet for uttagningen, og vil deretter offentliggøre endringerne, så de opfylder EBU’s regler for 2011 konkurransen.

belgia

Kilde: Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien