Ventede og uventede suksesser på listene

jezzymatadorcoverAv årets Eurovision-sanger, var det nesten ventet at Lenas vinnerbidrag «Satellite» skulle gjøre det bra på listene. Men i kjølvannet av finalen i Oslo, har også flere andre låter vist at de har appell nok til å få gode listeplasseringer.

VG har som kjent vår egen offisielle salgsliste, der både fysisk singlesalg og nedlastninger er medregnet. Etter en liten invasjon i ESC-låter forrige uke, har stormen på ingen måter stilnet: Hele syv bidrag er inne på Topp 20. «Satellite» er her nummer 2 – bak Madcons pauselåt «Glow».

Mens Danmarks «In A Moment Like This» er nummer 9, er også to andre bidrag fra finalen inne blant de ti beste: Frankrikes «Allez Ola» har klatret til nummer 5 – mens Moldovas «Run Away» noe overraskende smeller inn som nykommer to plasser lavere. Kanskje har vi her to låter som har gått rett hjem for sommerfolket?

Foruten disse, ligger også bidragene fra Romania, Aserbajdsjan og Sverige på Topp 20.

Jezzy Matador og «Allez Ola» gjør det forresten bra flere steder. En 12. plass i Oslo-finalen spiller visst ingen rolle for musikk-kjøperne – og det ser ut som om Frankrike kan ha fått den sommerhiten de ønsket seg. EscToday melder i dag om at bidraget høyst overraskende har gått helt til topps på de hjemlige, franske listene.

Tysklands offisielle lister kommer først mot slutten av uka, så her er det ikke stort å si hva slags effekt finalen i Oslo vil gi. Men trolig vil «Satellite» minst bli stående på sin tredjeplass fra forrige uke, mens både Madcon og Jezzy Matador ventes å innkassere gode plasseringer.

Britenes labre seertall har kanskje noe å si for at «Satellite» kun svipper inn på en nr 30 på UK Top 75.

Sverige?

«Satellite» topper, og blar vi litt nedover – finner vi ennå «overvintrede» Melodifestival-låter fra bla. Timotej, Eric Saade – begge foran Anna Bergendahls «This Is My Life». Her finner vi også Belgias Tom Dice og Danmarks Chanee & N’evergreen inne på Topp 40.

Kilder: VG, IFPI, EscToday, Media Control, mix1.de, The Official Charts Co, Uk.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien