Tyskland forbereder seg på Eurovision

Eurovision_Song_Contest_Logo

Den store gleden etter Lenas seier i Eurovision Song Contest er i ferd med å legge seg i Tyskland. Nå starter de virkelige forberedelsene, og som alltid er økonomi et hett tema.

Det blir tv kanalen NDR, som er en del av ARD som blir neste års vertskap for konkurransen. Den tyske avisen «Der Spiegel» har i noen dager skrevet flittig om at kanalen må legge ned flere store produksjoner til fordel for å være vertskap. For selv om NDR har brukt sparekniven flittig hvert eneste år, må fortsatt pengene komme fra et sted.

En representant for TV-kanalen sier at de nå skal sette seg ned og planlegge økonomien. Det skal ikke være aktuelt med hverken nedleggelse av programmer eller økning i lisensen. Dermed blir påstandene fra «Der Spiegel» avvist av NDR. En talsperson i tv kanalen sier at de kjenner til dimensjonene Eurovision Song Contest har fått de siste årene, og at de kommer til å gjøre sitt ytterste for å finne pengene.

Hvilken by som blir vertskap for neste års Eurovision er ennå ikke klart. Åtte byer har meldt sin interesse; Hamburg, Hannover, Berlin, Gelsenkirchen, Dusseldorf, Köln, Frankfurt og München. Den endelige avgjørelsen om hvor konkurransen skal finne sted blir tatt om noen uker.

Sytten land har så langt meldt seg på til neste års konkurranse. Østerrike har åpnet for at de kommer tilbake og det kan bli en debut for Liechstenstein, som antagelig får EBU-medlemskap for sin TV-kanal 1FLTV i desember.

Kilder:
Nrk.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien