Keep of Kalessin – Da MGP fikk ny tyngde!

Et samlet metalmiljø sperret øynene opp da årets deltakere i Melodi Grand Prix ble annonsert. Ingen ringere enn Keep of Kalessin, et meget anerkjent metalband med base i Trondheim, skulle delta. Enkelte hardcore metalheads spådde umiddelbart bandets undergang, men de fleste satt på gjerdet og ventet på hva som skulle komme. Og Keep of Kalessin innfridde. Etter å ha fremført sin låt, The Dragontower, mottok Keep of Kalessin anerkjennelse fra et nær samlet norsk metalmiljø. MGP har ikke ødelagt Keep of Kalessin.

Bandet ble i sin tid startet i 1994 av Arnt Grønbech og Vegar Ytterdal Larsen, begge hjemmehørende i Trondheim, først under navnet Ildskjær. Fra 1995 fremsto bandet under navnet Keep of Kalessin. De ga ut to plater før bandet ble lagt på is i 2000 etter indre stridigheter. Arnt Grønbech vekket så bandet til live igjen i 2003, og etter diverse utskifting av bandmedlemmer, fremstår bandet slik vi nå kjenner dem, fra 2006:

Arnt Grønbech (Obsidian C) – Gitar

Vegar Ytterdal Larsen (Vyl) – Slagverk

Torbjørn Schei (Thebon) – Vokal

Robin Isaksen (Vizziac) – Bass

Keep of Kalessin har hittil utgitt fem studioalbum, samt en EP. De ga også ut et demoalbum i sin spede begynnelse. Kun utgitt i 500 eksemplarer, er dette et virkelig klenodium for de få Keep of Kalessinfans som måtte ha denne utgivelsen i sin samling.

1997 – Skygger av sorg (demo)

1997 – Through Times of War

1999 – Agnen: A Journey Through the Dark

2003 – Reclaim (EP)

2006 – Armada

2008 – Kolossus

2010 – Reptilian

Keep of Kalessin har etter hvert blitt et av Norges mest profilerte metalband, og i 2008 oppnådde de nominasjon til Spellemannprisen i kategorien Metal. De måtte dog her se seg slått av Enslaved, et annet profilert norsk metalband. De fremførte i den forbindelse ”Ascendant” fra dette albumet.

Keep of Kalessin er et meget aktivt band og har gjort utallige konserter rundt i Europa, og til høsten står USA for tur. Fullt oppdatert turnéliste kan finnes på Keep of Kalessins egen hjemmeside www.keepofkalessin.no.

Etter MGP-deltakelsen har interessen vært stor for Keep of Kalessin. Deres siste album, Reptilian, høstet lovord og en full 5-er i VG og seilte rett inn på 2. plass på VG-lista. Arnt Grønbech er klar på at den andreplassen nok kan tilskrives bandets MGP-deltakelse, og han har helt klart ikke ”vørti skræmt” av MGP-sirkuset. I et intervju i adressa.no avslører han at han leker med idéen om en senere MGP-deltakelse, da dog som låtskriver – ikke artist. Det blir spennende å se hva vi kan vente oss videre fra Arnt Grønbech i MGP-sammenheng.

http://www.adressa.no/tv/?id=13922

Keep of Kalessin har skapt MGP-historie og banet veien for metalgenren i MGP. Og hvem vet, kanskje andre profilerte metalband også tar sjansen på MGP-deltakelse? Undertegnede var så heldig å kunne være tilstede på Keep of Kalessins offisielle Release Party for deres nye album på Rockefeller i Oslo. Og som Arnt Grønbech så treffende sa: ”Ethvert metalband med respekt for seg sjøl må jo ha en ballade!”

Kilder: Wikipedia, www.keepofkalessin.no, www.adressa.no

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien