Nederlandsk kommentator twitret fra seg jobben

Det er ikke alltid så lurt å benytte seg av de nyeste formene for kommunikasjon og dele sine meninger med verden før man kanskje har tatt seg tid til å vurdere mulige konsekvenser. Det har den nederlandske ESC-kommentatoren gjennom flere år, Cornald Maas, fått erfare.

For et par uker siden twitret han følgende; ‘the Netherlands have got curious export products: Sieneke, Joran van der Sloot and PVV’. Her nevner han altså Sieneke som «underlig nederlandsk eksportartikkel», noe sikkert mange kan være enige i. Det som imidlertid ble for mye for ledelsen i tv-selskapet å fordøye, var at hun blir nevnt i samme setning som morderen Joran van der Sloot og det høyreekstreme partiet PVV.

På bakgrunn av dette har TROS bestemt seg for å avbryte samarbeidet med Maas, etter bare et år. Han har kommentert ESC i Nederland for tv-selskapet NOS siden 2004, dels alene og dels sammen med nå avdøde Willem van Beusekom. Maas regnes som en av autoritetene på Eurovision Song Contest i Nederland, og mange er bekymret for at dekningen av ESC nå vil svekkes.

cornald

Kilde; tros.nl, 3minutes.me, eurovision.tv
Bilde; eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler