Sverige gjør endringer: Slik blir den nye Melodifestivalen

Sverige har hatt lite å glede seg over i ESC-sammenheng de siste årene, og kritikken mot utvelgelsesprosessen og Melodifestival-general Christer Björkman har vært hard etter at svenskene i år for første gang ikke greide å kvalifisere seg til finalen. Nå gjøres det store endringer i Melodifestival-konseptet foran neste års konkurranse, og de nye reglene ble offentliggjort i dag. 

bergendahl

Ingen suksess for Sverige og Anna Bergendahl i år – nå endrer de konseptet. Foto: NRK

Det kommer fremdeles til å være 32 utvalgte låter som skal delta i fire semifinaler, men bare 15 av disse låtene skal plukkes ut av en utvelgelsesjury slik man har vært vant til. Joker-konseptet utvides fra neste år kraftig, og hele 15 av deltakerlåtene skal velges internt i SVT – enten gjennom å kontakte spesielle artister eller låtskrivere direkte eller ved å gi låter som ble valgt bort av juryen en ny sjanse. Slik håper man å sikre kvalitet og variasjon på låtene som plukkes ut.

De to siste bidragene skal velges direkte av folket i en webjoker-konkurranse som den man hadde før årets Melodifestival – men nå er det altså ikke bare ett, men to bidrag som skal velges ut. MF-general Christer Björkman har stor tro på at de nye Melodifestival-reglene vil slå positivt ut, og at forandringene er nødvendige for å opprettholde interessen for konkurransen ute i befolkningen.

I tillegg til disse endringene, får fra neste år utenlandske låtskrivere lov til å delta i konkurransen, så fremt de samarbeider med en eller flere svenske opphavsmenn. Samtidig gis det tillatelse til å bruke live instrumenter under fremføringen på scenen. Så gjenstår det bare å se om alle disse endringene vil føre til bedre resultater i Eurovision Song Contest for Sverige i fremtiden. 

Kilder: poplight.zitiz.se

sverige

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien