Alexander på loffen

For to år siden vandret Alexander Rybak rundt på Nord-Møre og spilte for folk hjemme i stuene deres mot at han fikk kost og losji. Det var på denne vandringen han fikk idéen og inspirasjonen til å skrive «Fairytale», og resten er, som man ofte sier, historie. Nå har Alexander bestemt seg for at han ønsker å gjøre dette til en tradisjon, og han mener at loffing annenhvert år er passe. Dette betyr at han nå vil legge ut på tur igjen i sommer.

Her kan du se intervjuet med Alexander i Sommeråpent 14.juli 2010.

Han skrev «Foolin'», som han vant Kjempesjansen med, da han loffet i 2006, så skrev han som nevnt «Fairytale» i 2008, og alle vet jo hvordan DET gikk. Nå håper han å skrive en låt til på denne turen, som han kanskje kan gjøre det bra i X-faktor med…sa han med et skjevt smil og glimt i øyet da han var med i «Sommeråpent» tidligere denne uken.

Han håper at folk vil si; «Neimen hei, er det Alex?» når han banker på, og advarer om at de som slipper ham inn vil bli brukt som forsøkskaniner. Dog er det ikke noe skumlere enn det nye låtmaterialet hans de vil utsettes for… Alexander synes nemlig det er godt å se virkelige menneskers reaksjoner på musikken hans, for da får han en spontan tilbakemelding på sangene sine. Og sitter de og strever med å holde seg våkne mens han synger, ja da er det kanskje ikke noen idé å satse stort på akkurat DEN låten?

Han antar at velkomsten han får i år, kan komme til å bli noe annerledes, siden han nå er kjent for de fleste, og derfor ønsker han ikke å si noe om hvor i Norge han kommer til å vandre. Det eneste han er villig til å si er at området han vil velge, er nødt til å være et bonderomantisk sted. Så jeg antar at han ikke kommer til å ringe på hos meg i Groruddalen, da?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien