Liechtenstein jobber mot ESC-deltakelse i 2011

liechtensteinHvis alt går etter planen, kan Eurovision Song Contest til neste år innlemme nok et medlem i sin mangslungne familie. Liechtenstein ønsker å delta i 2011, og selv om det fremdeles er mye som må falle på plass, jobber krefter i TV-selskapet 1FLTV iherdig for å skaffe pengene som trengs for å sikre landets første ESC-deltakelse.

Liechtensteins planer om ESC-deltakelse tok for alvor form da TV-selskapet 1FLTV ble dannet for to år siden. Den største utfordringen for den relativt lille TV-kanalen har vært å skaffe til veie nok penger til å dekke den obligatoriske deltakeravgiften. Direktøren for 1FLTV, Peter Kölbel, har søkt Liechtensteins regjering om finansielle tilskudd, men uten å få positiv respons.

Kölbel er imidlertid fast bestemt på å få Liechtenstein til ESC, og undersøker nå andre muligheter for å sikre finansieringen. En mulighet er å spare penger internt i kanalen – en annen er å inngå et samarbeid med en utenlandsk TV-stasjon om en Idol-liknende utvelgelse der vinneren får representere Liechtenstein i Tyskland i 2011. Dette programmet vil i så tilfelle bli sendt i Liechtenstein og i hjemlandet til den samarbeidende TV-kanalen, som da vil bidra økonomisk til deltakelsen.

Foreløpig er ingen konkrete avtaler inngått, men ifølge Kölbel er man i samtaler med ulike TV-kanaler i Tyskland, Østerrike og Sveits, som ses på som de mest aktuelle områdene. I tillegg må 1FLTV sende en offisiell deltakersøknad til EBU. Fortsatt er det altså mange usikkerhetsmomenter, men hvis alt går som det skal, er det slett ikke utenkelig at Europa vil få oppleve et bidrag fra Liechtenstein under neste års Eurovision Song Contest.

 

Kilder: eurovisiontimes.wordpress.com

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien