Misnøye med ny Lena-deltagelse i 2011

DaLena_og_Stefan NDR og Stefan Raab mandagen etter finalen i Oslo utbasunerte at Lena  Meyer-Landrut skulle forsvare de tyske fargene i Eurovision Song Contest i 2011, lo de andre tyske regionale TV-stasjonene godt og så det hele som en spøk.

 

De tyske regionale TV-stasjonene er alle medlemmer i organisasjonen ARD, og det er NDR (Norddeutcher Rundfunk) som skal være ansvarlig for ESC i 2011. Nå har det imidlertid gått opp for de andre TV-stasjonene at NDR og Stefan Raab mente alvor når de sa at Lena skulle representere Tyskland igjen neste år. Stefan Raab ”oppdaget” Lena Meyer-Landrut, og det var han som lanserte ”Unsere Star Für Oslo”. De regionale TV-stasjonene mener nå at Stefan Raab har fått for stor makt og for mye å si i en eventuell utvelgelse og at  ARD rett og slett har blitt overkjørt i saken.

Man minner om at med Lena direkte i finalen vil det ikke bli noe ”Unsere Star Für Oslo” i 2011. TV-Showet var i år et av Tysklands mest populære og mest sette programmer og trakk til seg store skarer av unge TV-seere. I tillegg var mange regionale radiokanaler knyttet opp mot programmet og økte på den måten lyttertallene.

Det har derfor internt i ARD startet et lite opprør med den bayerske TV-stasjonen i BR i spissen, hvor man uttrykker sin misnøye og skuffelse over denne raske beslutningen om å sende Lena. Det har også blitt gjort en undersøkelse på underholdningswebsites, blant musikkeksperter og blant musikere generelt, og avgjørelsen om å la Lena representere Tyskland neste år er overhodet ikke populær.  I tillegg er heller ikke det tyske TV-publikummet særlig begeistret over avgjørelsen. Det skal derfor bli interessant framover å se om Tysklands representant virkelig blir Lena Meyer-Landrut.

Som en liten bonus kan vi fortelle at Lena Meyer-Landrut overraskende har uttalt at finalen i ESC 2011 bør bli lagt til Berlin og ikke til sin hjemby Hannover. Hun mener Hannover er fin men en kjedelig by. Men avgjørelsen om stedsvalg vil NDR ikke slippe før i begynnelsen av september.

En artikkel om temaet vil i følge vår kilder publiseres i neste utgave av «Der Spiegel».

escNorge vil holde sine lesere informert om videre utvikling i saken.

 

Kilde: The Eurovision TimesDel:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien