Trolig debut for Liechtenstein

liechtensteinDet er nå bekreftet fra Liechtenstein at landet nå offisielt har søkt om medlemsskap i EBU. Ett av målene er en deltakelse i ESC 2011.

1FLTV – som er fyrstedømmets TV-stasjon – startet sine sendinger så seint som i 2008, samme året som et annet miniputtland, San Marino, inntil videre førsøkte seg med et enslig bidrag i ESC. Liechtenstein har omlag 35 000 innbyggere, noen få tusen flere enn San Marino. Det lille fyrstedømmet har derimot en adskillig høyere levestandard, og er helt i toppen i verden om en ser på inntekt per innbygger.

Planen for 2011 er en utvelgelse i stil med tyskernes «Unser Star», noe som jo visste seg å være litt av sukssformel.

Inntil det politiske kaoset rundt Kosovo blir løst, blir Liechtenstein det siste, selvstendige landet i Europa som vil delta i Eurovision. Vatikanstaten ser en selvsagt bort fra, selv om Vatikanet faktisk har en egen TV-kanal som er medlem av EBU.

Vi håper alle formaliteter ordner seg – og ønsker Liechtenstein velkommen!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien