Ungarn tilbake i ESC?

Sungarnom tidligere nevnt trakk Ungarns statlige TV-stasjon Magyar Televízió (MTV) seg fra ESC i 2010 av økonomiske årsaker. Nå er imidlertid Ungarns andre store statlige TV-stasjon Duna Televízió (Duna TV) kommet på banen og ønsker å delta i konkurransen.

Duna TV, som finansieres 80 % av statlige midler og 20 % av reklame, er ikke fullt medlem av EBU, men forhandlinger pågår og håpet er at Duna TV skal kunne stå for den nasjonale utvelgelsen i Ungarn neste år for så å delta i Tyskland mai. Duna TV har tidligere foreslått for MTV at om de får fullt medlemskap i EBU kan de to TV stasjonene arrangere deltagelsen i Eurovision Song Contest annen hvert år for å lette på de økonomiske byrdene.

Ungarn deltok i ESC første gang i 1994 med den vakre balladen” Kinek Mondjam el vetkeimet” sunget av den unge Friderika, en debut som skaffet landet en vel fortjent fjerde plass, og som fremdeles står som Ungarns beste plassering så langt. Bare en gang til har Ungarn nådd en topp 10 plassering og det var i 2007 da Magdi Rúzsa sang sin egen melodi ”Unsubstantial Blues”.

Veien videre i ESC vil altså bli avgjort når forhandlinger mellom Duna TV og EBU er avsluttet.  Og vi i escNorge krysser selvfølgelig fingrene for at et positivt resultat for Ungarns deltagelse vil komme ut av dette.

Nedenfor byr vi på et gjensyn med Magdi Rúzsa og ”Unsubstantial Blues”.

{youtube}GAhouvVeqcg{/youtube}


kilde: esctoday.comDel:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien