Belgia starter op den 1. oktober.

belgia Som nevnt ret etter Eurovisjonen i Mai, så overvejede den belgiske tv-stasjonen RTBF at starte utvelgelsen til ESC 2011, allerede den 25. Mai i år, men det fik hurtigt EBU op av stolen, da sangene først må spilles offentligt etter 1. Oktober i år. Hele seancen er derfor blevet skubbet, således at konkurransen nå løper fra den 1. Oktober 2010 og året ut.

 

Dervet starter Akamusic & RTBF en ny hjemmeside pr. 1. Oktober, hvor musikere kan oploade deres sange, som ennå ikke har været spillet i offentlig sammenheng. Alle bidrag skal være skrevet på engelsk eller fransk, og være af belgiske komponister. Inntil den 31. desember kan besøgende på siden give økonomisk støtte til de forskjellige sange, dette netop for at sangen i sisste ende vil kunne komme i betraktning hos den sammensatte jury.

 

Alle sange som til sisst har fået doneret mere mindst 20.000 €, vil kvalifisere sig til den andre fase av den nasjonale utveljelse, hvor den endelige vinner vil blive valgt av en jury, bestående av både profesjonelle og repræsentanter av offentligheten. Alle personer, som har doneret penge til sange som ikke er vinderen, vil få refunderet det satsede/donerede beløb.

 

Kilde: Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien