ESCs referansegruppe i møte i Beograd

Referansegruppa, som er ansett som den ledende institusjonen i ESC, har nettopp avsluttet sin samling i Beograd hvor de så tilbake på arrangementet og på årets avvikling av konkurransen i Oslo og for å fastsette rammevilkårene for Eurovision Song Contest i Tyskland neste år.

2011v01

På møtet mottok bl.a. sjefs produsent for ESC 2010, Jon Ola Sand, hyllest for sitt arbeid og spesielt mye ros for å ha implementert mottoet ”Share The Moment” på en svært vellykket måte. Her kan man vel kanskje tenke seg at det var framførelsen av ”The Flash Mob Dance” som virkelig bidro til at hele Europa delte øyeblikket og som referansegruppa hadde i tankene. I tillegg ble NRK rost opp i skyene for en fantastisk flott produksjon.

Som de fleste vet er grensen for å offentliggjøre et bidrag som skal være med i de nasjonale utvelgelsene satt til 1. oktober. Ingen bidrag må ha vært framført, utgitt eller på noen måte vært spilt offentlig før denne dato. Belgia har i år forespurt om den grensen kunne flyttes fram til 1. mai men dette forslaget høstet ikke gehør. Men tidsfristen ble flyttet en anelse forover og nytt datum er nå 1. september.

Videre ble det bestemt at som tidligere er det bare de fire landene Spania, Storbritannia, Frankrike og Tyskland som er direkte kvalifisert til finalen 2011. Dette spørsmålet kom opp siden Tyskland vant i år og samtidig som å tilhøre en av de fire direkte kvalifiserte også skal være vertsland neste år. Mange mente derfor at Tyrkia, som ble nummer to i år også burde være direktekvalifisert, men dette ble nedstemt. Finalefeltet vil derfor innholde kun 24 nasjoner neste år.

Dato for møte med Heads of Delegation ble satt til 14. og 15. mai neste år i arrangørbyen  og 14. mars ble satt som deadline da alle nasjonene må ha meldt inn sitt bidrag og artist til konkurransen. Hvilken by som skal avvikle Eurovision Song Contest får vi trolig ikke vite før 15. september, men det står mellom Hamburg, Berlin. Düsseldorf og Hannover.

På møtet takket sjefsprodusent for finalen i ESC 2008 i Beograd, Sandra Šuša, for seg og sa at tiden i referansegruppa og i organisasjonen hadde vært den mest spennende og utviklende hendelsen i hennes karriere og ønsket referansegruppa lykke til videre med den fantastisk flotte jobben de gjør.

Kilde: esctoday.comDel:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien